Májusban magyar-német?

2009. december 16. - 19:45 | Sport
A Magyar Labdarúgó-válogatott (MLSZ) elnöksége egyhangúan elfogadta a válogatottak szakvezetőinek, Erwin Koemannak és Egervári Sándornak (U20) az éves beszámolóját. A felnőtt csapatot irányító holland szakember hangsúlyozta, az őszi Eb-selejtezők előtt négy barátságos mérkőzést játszik majd csapata, s szeretné, ha kétszer az elitbe tartozó, erős ellenféllel kerülne szembe.

Ebből az egyik rivális júniusban Hollandia lesz, míg a másik a tervek szerint májusban Németország. Koeman megismételte korábbi kijelentését, mely szerint jelöltjeit illetően - legyen szó azokról, akik eddig is szerepeltek nála, vagy azokról az U20-as tehetségekről szintén, akik jogosan követelnek helyet maguknak a legjobbak között - a legfontosabb szempont: legyenek játékban, minél többször lépjenek pályára klubcsapatukban. Jelezte, hogy januárban több klubnál is látogatást tesz majd, és fokozott figyelmet fordít a kölcsönös nyitottságra, a szakemberek közötti jobb kommunikációra.

Szó volt még az ülésen az NB I. tervezett reformjáról, ezzel kapcsolatban az élvonalbeliek bizottságának képviseletében Klement Tibor több variációt is felvázolt. Ezek tesztelése csak ezután következik, s majd annak eredményét követheti az elnökségi határozat.

Döntés született arról, hogy február 27-én rendkívüli közgyűlés lesz, amelyen megválasztják a most hiányzó egy elnökségi tagot, valamint a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, miután mandátumuk aznap lejár.