Iszinbajeva és Bolt az év sportolói

2010. január 1. - 16:47 | Sport
Hasonlatosan 2008-hoz, a 2009-es esztendőben is Jelena Iszinbajevát és Usain Boltot ítélte a világ legjobb sportolójának a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

Az újév első napján közzétett sorrendből kiderül, hogy a női rúdugrás tavaly is világcsúcsokat elérő orosz szuperatlétája 20.39, míg a földkerekség leggyorsabb embere, az egyéniben 100 és 200 méteren egyformán világrekorddal vb-aranyérmes jamaicai klasszis vágtázó 33.71 százalékos voksaránnyal érdemelte ki az első helyet.

A nőknél a 27 éves Iszinbajeva Blanka Vlasic horvát magasugrót és Serena Williams amerikai teniszezőt megelőzve nyert. A 23 esztendős Bolt mögött a dobogós lajstromban a világfutball 2009-es legjobbja, az argentin Lionel Messi és a svájci teniszező, Roger Federer végzett.

A csapatoknál a spanyol bajnok FC Barcelona múlt idényben minden fontosabb titulust begyűjtő, így a Bajnokok Ligájában első, a klubvilágbajnoki címet és az Európai Szuperkupát is elhódító labdarúgógárdája győzött a Forma-1-es istállók 2009-es legjobbika, a Brawn GP, és a spanyol futballválogatott előtt.

Az AIPS-szavazásban 98 ország szakzsurnalisztái vettek részt.

MTI/para