Immár két Európa-bajnoki övvel büszkélkedik Végh Attila

2010. február 18. - 13:08 | Sport
A minap másodízben szerzett Európa-bajnoki címet Végh Attila, a küzdősportok bősi kiválósága. A jeles birkózómúlttal rendelkező csallóközi bunyós a horváthországi Karlovacban ezúttal a World Free Fight Association világszervezet által megrendezett MMA-as versenyen diadalmaskodott.

Ellenfele a szerb  Alekszandar Radoszlavjevics volt. Kőkemény állóharc zajlott a ringben, a háromszor öt perces menetet végigharcolta a két rivális. Pumukli (Végh beceneve) nagyon közel állt ahhoz, hogy kiüsse ellenfelét, ám a közönség buzdításának is köszönhetően Radoszlavjevics jól bírta az ütéseket, rúgásokat.

Végh tiszta találatai látványosak, meggyőzőek voltak, ami a végeredmény alakulása szempontjából döntőnek bizonyult. A bősi versenyző 3:0-s pontozással szerzett újabb Európa-bajnoki címet. A közelmúltban ugyanis egy másik világszervezet (Total Fight) égisze alatt rendezett megmérettetésen gyűjtötte be a vén kontinens legjobbjának járó övet. 

Egyébként a karlovaci címmeccsre Végh Attilát elkísérte jó barátja és edzőtársa a galántai profi ökölvívó-világbajnok, Tomi Kid Kovács is.

A folytatásban Pumuklira március 26-án a szlovák fővárosban újabb nagy kihívás vár, ezúttal a Gladiátor világszervezet Európa-bajnoki címmérkőzésen szeretné folytatni győzelmi sorozatát. Innét már csupán egy lépés választja el őt a világbajnoki címmecstől. A pozsonyi viadalon Nagy Marián személyében egy további bősi versenyző is csatasorba áll.

ái