Pljuscsenko: Nem vagyok fekészülve arra, hogy jól korcsolyázok és veszítek

2010. február 19. - 12:42 | Sport
A pontozókat ostorozta Jevgenyij Pljuscsenko az után, hogy a férfiak műkorcsolya versenyében csak második lett az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri téli olimpián.

"Már nem vagyok felkészülve arra, hogy jól korcsolyázok és veszítek" - jelentette ki a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva a 27 éves orosz versenyző, aki címvédésre készült.

Pljuscsenko szerint a programjának elején bemutatott négyfordulatos ugrást a bírók nem az értékének megfelelően pontozták, egyúttal többre tartották az ilyen kockázatot nem vállaló amerikai riválisának produkcióját.

"Ez műkorcsolya-verseny, nem tánc" - méltatlankodott.

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok három évet hagyott ki a torinói sikerét követően, és ő lehetett volna az első férfi műkorcsolyázó az amerikai Dick Button (1948, 1952) után, aki megvédi ötkarikás címét.

Pljuscsenko az orosz hírügynökségnek azt is mondta, hogy a mostani volt vélhetően az utolsó versenye, míg más hírügynökségek arról számoltak be, hogy a magyar idő szerint péntek hajnali versenyt követő sajtótájékoztatón - tolmács közreműködésével - úgy fogalmazott: nem hagyja abba.

"Jó ugró - utalt Lysacekre. - Szépen tudja kivitelezni a tripla lutzot, a tripla flipet, igen, és művészi szempontból is jó korcsolyázó. Ugyanakkor, ha egy olimpiai bajnok nem tudja, hogyan kell négyfordulatost ugrani, hát nem tudom" - idézte őt az AP.

MTI/para