Vb-2010: Napi három mérkőzés az MTV-n, élő közvetítés a honlapon

2010. április 23. - 16:56 | Sport
Napi három alkalommal jelentkezik majd élőben a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról a Magyar Televízió, amely pénteken, sajtótájékoztatón számolt be a közvetítések menetéről.

Az eseményen kiderült, hogy a mérkőzéseket HD minőségben közreadó MTV mindennap két blokkban jelentkezik a helyszínről. A vb első szakaszában az első, 12:55 órakor kezdődő részben egymás után két összecsapást láthatnak a nézők, az esti, 20:05 órás második blokkban pedig a harmadik találkozónak otthont adó stadionból jelentkeznek majd a televízió munkatársai. Az m2 csatornán ismétléseket, és összefoglalókat sugároznak a vb ideje alatt.

A kommentátorok Gundel Takács Gábor, Egri Viktor, Somos Ákos, Somos Zoltán és Faragó Richárd lesznek. Az öt sportriporter nemcsak a mérkőzésekről tudósít, hanem a vb előtt és alatt videoblogjukban számolnak be utazásuk izgalmas pillanatairól, valamint bemutatják a találkozók helyszíneit és az összecsapások kulisszatitkait.

A műsorvezetők - Mérei Andrea, Somogyi Diána, Zelinka Ildikó - munkáját Mészöly Géza, Bánfi János, Sallói István és Bognár György szakkommentátorként segíti.

A telesport.hu oldalon - a világbajnokságok történetében először - valamennyi mérkőzés élőben lesz látható, s ezek bármikor visszanézhetőek lesznek az MTV videotárából.

A sportoldal nem csak folyamatosan frissülő hírportálként üzemel a vb ideje alatt, hanem a játékosokról, a csapatokról és a játékvezetőkről összeállított adatbázist, és a vb-k történetének legszebb góljait bemutató videókat is böngészhetik a látogatók.

MTI/para