Újabb rekord: 115 óra póker!

2010. június 8. - 14:31 | Sport
Száztizenöt órán át pókerezett egyhuzamban Phil Laak profi pókerjátékos Las Vegasban, csaknem két nappal meghosszabbítva a kategória Guinness-rekordját.

A 37 éves férfi a kártyajáték sztárja, életében eddig több mint 2,5 millió dollárt (450 millió forintot) nyert pókeren. Már 72 óra és 2 perces játék után abbahagyhatta volna, ha pusztán a korábbi rekord megdöntése a célja, ám ő tovább játszott. Végül 115 órányi pókerezés után állt fel - végleg - az asztaltól.

"Meg kellene vizsgáltatnom az agyam, biztosan nem vagyok normális" - mondta a csúcsdöntés után.

Laak óránként 5 perc szünetet tarthatott, amelyeket azonban összegyűjtött, hogy legyen ideje jógagyakorlatokat végezni vagy zuhanyzással felfrissítenie magát. Leghosszabb alvása bő fél óra volt.

A korábbi Guinness-rekord 72 óra 2 perc volt, 2004-ben született. Laaknak még várnia kell teljesítménye hivatalos elismerésére és az új pókercsúcsnak a Guinness Rekordok Könyvében való rögzítésére, ám a bizonyíték megvan. Játékát kamerák rögzítették, "tanúként" pedig a világhálón naponta csaknem száz országból több mint 130 ezer ember kísérte figyelemmel.

A pókervilágnak van külön nem hivatalos időrekordja is. Ez 78 óra 45 perc volt, tavaly szeptemberben állították be. Laak bő másfél nappal megtoldotta ezt is.

Az új rekorder csúcsdöntési kísérlete közben 6 ezer 766 dollárt - 1,2 millió forintot - nyert a 115 óra alatt, az összeg felét egy gyermektábornak adja.

Az ír származású férfi barátnője egyébként Jennifer Tilly Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő, aki maga is rendszeresen pókerezik.

MTI/para

Címkék: guiness-rekord, póker