Medgyes Renáta csúcsformában is anyagi gondokkal küzd

2010. június 22. - 15:44 | Sport
Ebben az esztendőben remek formába lendült a dunaszerdahelyi Medgyes Renáta, aki két egyéni csúcsot is produkált távolugrásban.

Előbb fedett pályán, a pozsonyi Elán sportcsarnokban 656 cm-es teljesítményével, majd Vágújhelyen a Grand Prix Slovakia viadalon 667 centiméteres ugrásával került rivaldafénybe. Mivel egyben teljesítette a kiküldetési szintet a közelgő barcelonai kontinensviadalra (július 27. és augusztus 1. között), ezekben a hetekben Renáta gőzerővel készül a spanyolországi megmérettetésre, melyen szeretne a legjobbak között végezni. Pénzszűkében felkészülése nem éppen az elképzelései szerint alakul.

„Naponta gyakorolok, ingázok Dunaszerdahely és Pozsony között. Az edzéseken, versenyeken, edzőtáborozásokon való részvétel sokba kerül. Természetesen, mindenhová velem tart edzőm, Vladimír Bezdíček is, az ő kiutazási költségeit is én fedezem. A felszerelés, a regeneráció, a tápszerek és a vitaminok is sokba kerülnek. Minden időmet, energiámat az atlétikának szentelem. Sajnos, az állami támogatásból még az élsportolóknak is alig csurran-cseppen valami, így kiszolgátatott helyzetben vagyok” – nyilatkozta a Paraméternek a keddei edzés előtt a kiválóság, aki egykor magasugrásban ezüstérmet produkált a juniorok világbajnokságán.

„A Szlovák Atlétikai Szövetségtől és a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzattól is kaptam anyagi segítséget. Nem konkretizálom az összeget, ám egy biztos: ez csak egy töredéke annak, amennnyire szükségem lenne a megfelelő szintű felkészülés bebiztosítása érdekében. Célom, hogy eredményesen képviseljem Szlovákiát és Dunaszerdahelyt, nem szeretnék leszerepelni az Európa-bajnokságon” – ecsetelte problémáit a lokálpatrióta Medgyes Renáta, az egykor csehszlovákiai viszonylatban is híres és rendkívül eredményes dunaszerdahelyi atlétikai klub egyik legismertebb neveltje.

Vajon mennyi pénzre lenne szüksége a barcelonai kontinensviadalra való minőséges felkészülés finisében? „Akár kétezer euró is mentőövet jelentene“ – hangzott Renáta válasza. Egyértelmű, az ő esetében közös összefogás (is) segíthetne. Aki hajlandó lenne anyagiakkal támogatni Medgyes Renátát, az alábbi számlaszámon megteheti.

ái