VB-2010: Weiss nem kért bocsánatot

2010. június 25. - 22:19 | Sport
Id. Vladimír Weiss, a szlovák labdarúgó válogatott vezető edzője abban bízik, hogy csapatának az Olaszország fölött aratott 3:2-es győzelme az F-csoportban elhallgattatja a kritikusait.

Id. Vladimír Weiss, a szlovák labdarúgó válogatott vezető edzője abban bízik, hogy csapatának az Olaszország fölött aratott 3:2-es győzelme az F-csoportban elhallgattatja a kritikusait. A szlovák újságírók és Weiss között a viszony akkor vált hűvössé, amikor a hetedik nagyhatalom képviselői bírálták az edzőt a csapat gyenge játéka miatt a Paraguayjal játszott mérkőzés után, amikor Szlovákia 0:2-re kikapott.

„Nem volt egyszerű a helyzetünk az Olaszországgal játszott mérkőzés előtt. A szurkolók és a sajtó óriási nyomása alatt voltunk. Remélem, hogy ez a győzelem megváltoztatja a rólunk kialakult véleményt, főleg ami a szlovák újságírókat illeti. Nemzetünk történelmében ez nagy nap. Ami a világbajnokság előtt még álomnak tűnhetett, mára valósággá vált. Győzni, ráadásul három gólt rúgni a világbajnok kapujába, ez fantasztikus“, jelentette ki Weiss a győztes meccs után.

Az önálló Szlovákia eddigi legsikeresebb edzője gondolatban már a hollandok elleni mérkőzésen van. „Mindenki őket favorizálja, de ez még nem jelent semmit. A hollandok a saját csoportjukban megnyertek minden mérkőzést, fantasztikus csapatuk van kiváló játékosokkal, mint például Sneijder vagy Van der Vaart. A többségük rendszeresen játszik Angliában, Spanyolországban vagy Olaszországban és ők a csapataik támaszai,“ mondta Weiss.

A szlovák válogatott edzője kitért a fiára is, hiszen gyakori téma a fia edzése. „Nem könnyű dolog pályára küldeni a saját fiamat. A csapatban azonban nem azért van, mert a fiam, hanem azért, mert jól játszik“, zárta le nyilatkozatát Weiss, aki az 1990-es olaszországi VB-n játékosként vett részt.

SITA/para