Overdose nélkül zajlik majd a 88. Magyar Derby

2010. június 29. - 14:35 | Sport
Vasárnap a Kincsem Parkban rendezik a 88. Magyar Derbyt, amelynek egyik előfutamában a tervek szerint elindult volna Overdose, a veretlen magyar csodaló, de végül az ötéves mént felkészítő szakmai stáb úgy döntött, nem áll rajthoz, mert még nincs megfelelő formában a versenyzéshez.

"A program 14 órakor kezdődik, összesen tíz futam lesz, amelyből a 18:15 órakor rajtoló kilencedik a Derby, melyen a hároméves angol telivérek vetélkednek a 2400 méteres távon. Az eseményre a belépés díjtalan" - mondta Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón.

A 10 millió forint összdíjazású Derbyn 16 induló lesz, ebből három szlovák és egy szerb ló. A mezőnyben négy kanca lesz, ami azért érdekes, mert legutóbb 1973-ban nyert kanca.

"Azt szerettük volna, ha Overdose itthon tér vissza, s jelenlétével emelte volna a Derby színvonalát. Azonban a mai próbafutáson kiderült, egészségileg ugyan rendben van, de még nincs csúcsformában. További két-három hetet adni kell neki a felkészülésre, így nem kockáztatjuk meg az indulását" - mondta Mikóczy Zoltán, a ló egyik tulajdonosa.

"A pata tökéletes állapotban van és biztos vagyok benne jelenlegi formájában is nyerne. Azonban hosszútávon kell gondolkodni, mert Dózinak majd a külföldi nagy versenyekre kell koncentrálni, így a ló érdekében jó döntés született, hiba lett volna kockáztatni az indulásával" - mondta Sótonyi Péter egyetemi professzor, aki egyúttal a Magyar Lovasszövetség alelnöke.

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

mti/para