Vb-2010: Weissék is megérkeztek

2010. július 1. - 18:36 | Sport
Csütörtökön délután megérkezett a schwechati repülőtérre a dél-afrikai vb-ről a szlovák labdarúgó válogatott másik része is.

Déli egy óra után 18 perccel megjelent a schwechati repülőtér kijárójában a dél-afrikai világbajnokságon nyolcaddöntőbe jutott szlovák labdarúgók csapatának másik része is. A csapat élén a hallgatásba merült Vladimír Weiss szövetségi kapitány haladt, aki figyelembe sem vette a várakozó újságírók kérdéseit. Mesterük példáját védencei is követték, az interjúkéréseket azzal utasították vissza, hogy várja őket az autóbusz.

Az egyetlen kivétel Kamil Kopúnek volt, aki örült, hogy Weiss bizalmat szavazott neki az idei vb-n, s két mérkőzésen is pályára küldte. Az F-csoport döntő mérkőzésén, a címcédő olaszok ellen (3:2) a 87. percben csereként állt be Zdeno Štrba helyére, s ő lőtte a döntő, harmadik gólt. A hollandok elleni nyolcaddöntőben (1:2) a 71. percben cserélt Erik Jendrišek helyére. „Természetesen boldog vagyok, hogy játszhattam a dél-afrikai világbajnokságon. Annál is elégedettebb vagyok, hogy sikerült kapuba találnom, s ezzel a góllal megpecsételődött az olaszok elleni győzelem – nyilatkozta a Spartak Trnava 26 éves középpályása, majd hozzátette: - A mérkőzést követően rengetegen gratuláltak. A legszebb gratuláció a barátnőmtől, Dominikától érkezett, akivel augusztus 14-én tartjuk az esküvőt. Örültem a szüleim, az ismerősök, barátok jókívánságainak. Boldog vagyok, hogy a győzelemmel örömöt szereztünk mindannyiuknak”.

(SITA)