Európa Liga: Az FC Nitra a hajrában egyenlített a Győr ellen

2010. július 2. - 12:28 | Sport
Bár a Győr egygólos hátrányról fordított, végül meg kellett elégednie 2-2-es döntetlennel a Nitra vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának csütörtöki, első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva Győrben rendezik. Amennyiben a magyar együttes továbbjut, a következő körben a kazah Atyrau vár rá.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

FC Nitra (szlovák)-Győri ETO FC 2-2 (1-1)

Nyitra, 3000 néző, v.: Sztamatisz (ciprusi)

gólszerzők: Tóth M. (14.), Sloboda (80.), illetve Kink (39., 58.)

sárga lap: Nicorec (86.)

Nitra:

Hrosso - Kasprák, Tóth M., Kolmokov, Glenda - Valenta (Kolár, 56.), Stetina, Lesko, Balis (Sloboda, 71.) - Hodur, Simonek (Mikus, a szünetben)

Győr:

Sánta - Tokody, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. (Völgyi 74.) - Koltai (Cetkovic, 63.), Fehér Z., Pilibaitis (Copa, 33.), Kink - Nicorec - Aleksidze

A kiegyenlített első félidő során váratlanul szerzett vezetést a hazai csapat egy szabadrúgást követően. A gól után a győriek átvették a kezdeményezést és Kink távoli lövésének köszönhetően sikerült egyenlíteniük a szünetig.

A folytatásban a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, de a nyitraiak dolgoztak ki több helyzetet. Kink hatalmas góljával a vendégek fordítani tudtak, ám a hajrában a csereként beállt Sloboda egyenlített, így igazságos döntetlen született.

(MTI)