Medgyes Renáta "ördögit" ugrott Barcelonában

2010. július 27. - 15:51 | Sport
Medgyes Renáta dunaszerdahelyi távolugrónő első alkalommal szerepel az Atlétikai Eb-n Barcelonában. 666 cm-es ugrásával túljutott a kvalifikáción.

Medgyes Renáta a második kvalifikációs sorozatból, az A-csoportból küzdötte magát ide. A Megy Sport Dunaszerdahely 27 éves versenyzője ezzel az eredményével mindössze 1 cm-rel maradt el saját rekordjától, amit idén ért el.

Az A-csoportban és egyáltalán az egész kvalifikáció során egyébként az orosz Ľudmila Kolčanovová érte el a legjobb eredményt, 687 cm-rel.

"Az első próbálkozásnál nem volt szerencsém, ugyanis nem léptem jól az ugródeszkára, így a 653 cm-es eredményt lehetett volna 15 cm-vel jobb is. Ezután az edzőm azt tanácsolta, várjak a szélre, és bejött. Elsőre úgy gondoltam, nem lesz 666 cm. Nagyon örülök, teljesítettem a célom. A döntőben szeretnék olyat ugrani a szél támogatásával, mint az idei legjobb eredményem, tehát 679 cm-t. Ideális lenne a szűkebb döntőbe jutni" - mondta a sportolónő. 

Döntőbe jutott egyébként a tapasztaltabb Jana Velďáková is. Ő a B-csoportban második nekifutásra 669 cm-t ért el. Ezzel mintegy 4 cm-vel "ugrotta" túl az előírt kvalifikációs limitet, egyben beállította saját idei legjobbját. Ebben segített neki a mintegy 2,1m/s-os szél is. Jana Velďáková saját csoportjában a második helyet érte el. Ez egyébként a második szereplése az Atlétikai Eb-n. 

SITA/para