Medgyes Renátát a besztercebányai Dukla szerződtette

2010. augusztus 31. - 15:46 | Sport
Kétéves szerződést kötött, szeptember első napjától immár profiként a besztercebányai Dukla sikereiért küzd a barcelónai atlétikai kontinensviadalon is remeklő dunaszerdahelyi válogatott atléta, Medgyes Renáta.

A huszonhét esztendős csallóközi kiválóság az elmúlt években pénzszűkében amatőr körülmények között észült a versenyekre, ennek ellenére egyre jobb eredményeket produkált távolugrásban.

Ebben az esztendőben csúcsformában teljesít, harmincegy centimétert javult. Ami egyéni rekordját illeti, Renáta immár 679 centiméternél tart. A nyáron Spanyolországban zajló Európa-bajnokságban a döntőbe repült, 671 cm-es legjobb kísérletével a hetedik helyen végzett.

Az eredmények cselekvésre ösztönözték a katonai sportközpont illetékeseit, akik szerződést kínáltak Medgyesnek, aki sikerrel felvételizett a tizenegy honi kiválóság alkotta alakulatba és immár hivatásos versenyzőként folytatja pályafutását.

„Természetesen már a célkitűzéseket is körvonalaztuk. Ennek értelmében a jövő évi párizsi fedettpályás Európa-bajnokságon az első hat, a dél-kóreai világbajnokságon pedig az első nyolc között kellene végeznie” – nyilatkozta az elvárásokról Radovan Mišík, a besztercebánya Dukla atlétáinak főedzője. Medgyes Renáta továbbra is a sikerkovács Vladimír Bezdíček irányításával készül az újabb kihívásokra.

ái