Lehet, hogy mégsem 15 font lesz a legolcsóbb jegy a londoni olimpiára

2010. október 15. - 09:12 | Sport
A 2012-es londoni olimpiai játékok szervezői pénteken hozzák nyilvánosságra a sporteseményre szóló belépők árait. A rendezők szándéka, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a jegyeket, ám elképzelhető, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem 15 font (4700 forint) lesz a legolcsóbb belépő. Ennek oka, hogy az ötkarikás játékok programjából kivették a baseballt és a softballt, amikre a korábbi olimpiákon általában a legolcsóbban lehetett jegyet foglalni.

Az olimpiai jegyeket 2011 elején kezdik árusítani a szervezők, ám már most is több mint 1,4 millió majdani néző jelezte érdeklődését. A nyitó és záróünnepségre, valamint a 26 olimpiai sportág versenyeire több mint nyolcmillió jegyet kínálnak majd megvételre a szervezők, akiknek eredeti szándéka szerint a belépők felének 30 font (9400 forint) alatt lesz az ára.

Az olcsóbb jegyeket persze a kevesebb érdeklődést kiváltó versenyszámokra lehet majd megváltani - ezek közé tartozott eddig a baseball és a softball is. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonban 2005-ben úgy döntött, hogy a 2012-es játékoktól kezdődően kiveszik a programból ezt a két sportágat.

A jegyek a legtöbb európai állampolgár számára ugyanakkor lesznek elérhetőek, mint a briteknek, köszönhetően az online foglalási rendszernek. Paul Deighton, a londoni olimpia főszervezője ráadásul arra is felhívta a figyelmet, hogy több rendezvény - közte a maratoni futás, vagy az országúti kerékpár - ingyenes, azaz bárki számára megtekinthető lesz.

FH/para

Címkék: londoni olimpia