Csoportelsőként ment tovább a magyar U19-es válogatott

2010. október 30. - 15:48 | Sport
Alig egy perc elteltével már vezetett, a 4. percben pedig a 2-0-s végeredményt is kialakította a magyar U19-es válogatott Lengyelország ellen, győzelmével pedig csoportelsőként jutott tovább a hazai rendezésű Eb-selejtezőkörből. A másik meccsen a finnek kiütötték a moldávokat, így a lengyelek jutottak tovább a második helyen.

Jobb kezdésről aligha álmodozhattunk volna ezen a szombat kora délutáni U19-es Eb-selejtezőn, öt perc elteltével már 2-0-s magyar vezetést mutatott a tatabányai eredményjelző.

Két szabadrúgás után talált be, Kovács egy felívelt pontrúgás utáni visszafejelt labdát vágott a kapuba mindössze 34 másodperc elteltével, majd Ponczók a negyedik percben egy 17 méterre a kaputól megítélt szabadrúgásunkat váltotta gólra.

A magabiztos magyar vezetés tudatában nyugodt tempóban zajlott a találkozó, egyik kapu előtt sem alakultak ki igazán veszélyes helyzetek az első játékrészben.
Rögtön góllal kezdőthetett volna a második félidő is, de a szünetben Eleket váltó Batizi-Pócsi Bednarek kapuson is túljutva végül kiszorított helyzetből csak az oldalhálóba találta el.

Az elkövetkezendő időszak a szabálytalanságoké volt, nyolc perc alatt öt sárga lapot is kiosztott a holland játékvezető, ebből kettőt a hihetetlenül túlpörgő Tadrowskinak, így emberelőnyhöz is jutottunk a vezetésünk mellé.

*

A Telkiben vívott másik csoportmérkőzésen a finnek magabiztosan vezettek a második félidőben a moldávok ellen, és az északiak teljesítményéről a lengyelek is értesülhettek a találkozó alatt, mert nekik sem volt sietős a találkozó utolsó fél órája, mert a kiskülönbségű vereségükkel ők végeztek a csoportelsőséget megszerző mieink mögött. Folytatás májusban az elitkörben.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, Tatabánya:

Magyarország - Lengyelország 2:0 (Kovács I. 1., Ponczók 4.)

A csoport másik mérkőzésén:

Finnország - Moldova 6-2 (Väyrynen 3., Nieminen 42., 56., Jenkinson 46., Rexhepi 79., Lehtonen 84. ill. Rata 26., 60.)

pepsifoci.hu/para