Gépfegyverrel támadták meg Jenson Buttont és kísérőit Brazíliában

2010. november 7. - 16:06 | Sport
Sértetlenül megmenekült a Forma 1-es világbajnok, Jenson Button, akinek autójára gépfegyverrel tüzet nyitottak ismeretlenek, Brazíliában - közölte vasárnap a brit média.

A Sky News közlése szerint mindannyian sértetlenek maradtak. "A pályáról jöttünk el, és egy nyomortelep mellett haladtunk el lassú tempóban egy forgalmas úton. Egy kutyára lettem figyelmes, aztán megláttam egy férfi fegyverrel. Meg is kérdeztem a többieket, hogy nem fegyver van a kezében? Aztán a sofőr félrekapta a kormányt és begyorsított, de ekkor már legalább hat férfi tűnt fel gépfegyverekkel. Akkor a sofőrünk öt kocsin hajtott át, a tetejükön hajtottunk tovább. Fogalmam sincs, hogy a fegyveresek tudták-e, kire lőnek" - mesélt a világbajnok a Mail on Sunday nevű brit lapnak.

Button csapata, a McLaren közleményében azt lehet olvasni, hogy a sofőr rendőr, aki a tanult menekülési technikát alkalmazta nem törődve más kocsikkal, hogy minél előbb kimentse az életveszélyes helyzetből a versenyzőt és társait, majd visszavigye őket a szállodájukba. A McLaren szintén azt közölte, hogy a gépfegyveres támadásban senki nem sérült meg a kocsi utasai közül.

"A Vodafone McLaren Mercedes mind Jensonnak, mind csapattársának, Lewis Hamiltonnak biztosított egy megerősített, páncélozott autót, amelyeket a menekülési technikákra kiképzett, felfegyverzett rendőrök vezetnek" - áll a csapat közleményében az Interlagos-pályán tartott edzés utáni támadással kapcsolatban. A közlemény szerint "a Sao Paulo hatóságok gyorsan reagáltak a történtekre, és további biztosítást adnak a versenyzőknek valamint más csapattagoknak a vasárnapi brazil nagydíjra történő utazáskor, majd annak végeztével a távozásukkor."

(Független Hírügynökség)

Címkék: Forma 1, Jenson Button