Király hatalmas fölénnyel lehet az évtized kapusa

2010. december 24. - 16:01 | Sport
A Hertha egyik szurkolói oldalán zajló szavazás részeredményei alapján szinte biztosra kijelenthető, hogy a drukkerek Király Gábort választják be az elmúlt évtized berlini álomcsapatába. A magyar válogatott hálóőr hatalmas fölénnyel vezet jelenleg a versenyben kollégái előtt.
Király Gábor 1997-ben igazolt Szombathelyről Berlinbe, és egészen 2004-ig szolgálta a fővárosi alakulatot. Nem csak a Bundesliga egyik legjobb kapusává nőtte ki magát, a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepelt a Herthával. A drukkerek azóta sem felejtették el, ezt mi sem jelzi jobban, minthogy a portás toronymagasan vezet azon a szavazáson, amelyen az egyik szurkolói oldal az elmúlt évtized legjobb tizenegyét keresi.

Bár a légiós már 6 éve eljött a német fővárosból, a beérkezett voksok 73 százalékát ő kapta, így messze megelőzi a versenyben többek között azt a Christian Fiedlert is, aki sokáig vetélytársa volt, és egész pályafutását a Herthánál töltötte.

Természetesen nem csak a kapusokra lehet szavazni, a középpályások mezőnyében pedig ott van Dárdai Pál, aki jelen állás szerint szintén befér a Dream Teambe, a negyedik helyen áll Marcelinho, Raffael és Sebastian Deisler mögött – többek között német válogatott futballistákat megelőzve.

Jelenleg így áll fel az Álomcsapat:

KIRÁLY – Friedrich, Simunic, Rekdal – Deisler, DÁRDAI, Raffael, Marcelinho – Pantelic, Preetz, Voronin

pepsifoci.hu/para