Bundesliga: Megfizetett a Mainz Szalai kihagyott helyzetéért

2011. január 15. - 19:01 | Sport
Ott volt Szalai Ádám fejében a Mainz vezető (győztes?) találata Stuttgartban, a magyar légiós azonban hat méterről hibázott, öt perccel később pedig a svábok vitték be a győztes tust (1-0). A Bayern úgy ikszelt Wolfsburgban (1-1), hogy mindkét csapat kihagyott egy tizenegyest.
Nem volt ott a Mainz kezdőcsapatában az első tavaszi fordulóban, Stuttgartban Szalai Ádám. A piros-fehérek támadója aztán a második félidőben, az 59. percben a pályára léphetett Holtby helyén, nem sokkal később pedig akár gólt is fejelhetett volna. Caligiuri beadását Delpierre elvétette, a magyar válogatott labdarúgó viszont nagy helyzetben, hat méterről a ketrec fölé fejelt.

Öt percre rá érkezett a büntetés, a csereként beállt Harnik gyilkolt a mainzi kapuba egy belőtt labdát, ezzel a vendégek 1-0-ra el is veszítették az összecsapást.

A Bayern München döntetlennel nyitotta a tavaszt, a bajorok új kezdőkapusa, a fiatal Thomas Kraft kivédett büntetővel nyitotta az évet, ám mivel Lahm is elhibázott egy tizenegyest, a rekordbajnoknak be kellett érnie egy ponttal.

VfB Stuttgart – Mainz 1-0 (Harnik 79.)

Wolfsburg – Bayern München 1-1 (Riether 86. ill. T. Müller 7.)

Nürnberg – Mönchengladbach 0-1 (Neustädter 8.)

St. Pauli – Freiburg 2-2 (Ebbers 13., Asamoah 68. ill. P. D. Cisse 61., 75.)

Werder Bremen – Hoffenheim 2-1 (Pizarro 36., Frings 90. ill. Vukcevic 87.)

pepsifoci.hu/para