Szalain múlik a Mainz tavasza?

Szalai Ádám formája is döntő jelentőséggel bír abból a szempontból, a ragyogó őszt zárt Mainz meg tudja-e tartani jelenlegi pozícióját a Bundesligában, és odaér-e a nemzetközi porondra, netán jön egy nagy visszaesés a tavasszal - írja esélylatolgató cikkében a Stern c. magazin.
Pénteken már el is rajtolt a Bundesliga tavaszi szezonja (az éllovas Dortmund 3-1-re nyert Leverkusenben), ebből az alkalomból egyenként elemzi a csapatok helyzetét, kilátásait a Stern magazin.

A Mainz kapcsán sok a kérdőjel a lap munkatársai szerint, a magyar válogatott támadó, Szalai Ádám teljesítménye pedig kulcsfontosságú a jövőt illetően.

"Ha lendületbe jön a mainzi expressz, minden lehetséges. Ha nyer a csapat Stuttgartban, teljes gőzzel roboghat a gárda előre. Viszont ha a fiatal kulcsemberek – Lewis Holtby, Andre Schürrle és Szalai Ádám – nem hozzák magukat, könnyedén jöhet egy mélyrepülés is" – áll az újság esélylatolgatásában.

A Stern hozzáteszi, pont jókor jött a téli szünet a Mainznak, Thomas Tuchel vezetőedző újra maximálisan harapóssá tehette játékosait. A télen kisebb takarítás történt a keretben, több távozó is akadt, így fennáll annak a veszélye, hogy egy esetleges sérüléshullám komoly gondokat okozhat.

pepsifoci.hu/para