Sokadik ligából válogatott mérkőzésre váltottak a csalással vádolt magyar futballbírók

2011. február 15. - 16:01 | Sport

Hétfőn hallgatta meg az illetékes területi szövetség a nagy port kavart észt-bolgár válogatott csata három, fogadási csalással is megvádolt játékvezetőjét.

A három, fogadási csalással is megvádolt magyar játékvezető elmondta meghallgatásán, valóban direktben felvették a kapcsolatot az észt-bolgár meccset szervező ügynökséggel. Vágner László a büntetés mértékéről annyit mondott, szerinte nem lesz egyszerű visszakerülniük a bírók családjába, és az MLSZ fegyelmi bizottsága is vizsgálódik.

Hétfőn hallgatta meg az illetékes területi szövetség a nagy port kavart észt-bolgár válogatott csata három, fogadási csalással is megvádolt játékvezetőjét (Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián, Csák János). Vágner László a Duna TV Sportaréna c. műsorában vázolta, mit mondtak a trió tagjai.

– Azt mondták, hogy félreértették a levelet, és elismerték, hogy direktben vették fel a kapcsolatot a meccset szervező irodával. Ők intézték nekik a repülőjegyet is például. Aztán elmondásuk szerint kint szembesültek azzal, hogy nem ifjúsági barátságos meccset kell vezetniük, hanem felnőtt találkozót – mondta a játékvezetői testület elnöke, majd hozzátette, mindez szerinte nehezen hihető, hiszen minden alkalommal rögzíteni kell, hogy egy bírót milyen meccsre, milyen kondíciókkal és hová hívnak, nincsenek viszont bizonyítékai.

Az ügynek az MLSZ-nél is lesz folytatása, és komoly büntetés is kinéz a sporttársaknak.

– A fegyelmi bizottság fogja tárgyalni az ügyüket, én elküldtem a levelet, de nem szeretném azt megelőlegezni, hogy milyen döntés születik majd, de azért a mi családunkba nem lesz könnyű nekik visszajönni, ha akarnak. Van információm arra vonatkozóan, hogy hogyan alakul a sorsuk, de ez egyelőre nem nyilvános, és valószínűleg ők maguk is levonják a következtetést – nyilatkozta a bíróvezér.

Knézy Jenő felvetésére, amely szerint mi van akkor, ha a trió visszavonul a játékvezetéstől, Vágner leszögezte, akkor is lefolytatják természetesen a fegyelmi eljárást. Annál is inkább, mert a hármas félrevezette saját szövetségét.

Pepsifoci.hu