BL: Benzema egy perc alatt földre küldte nevelőcsapatát, de a Lyon egyenlített

2011. február 22. - 22:38 | Sport
Karim Benzema egy perccel beállása után vezetést szerzett a Real Madridnak, ám a Lyon egyenlíteni tudott. A Chelsea magabiztos győzelmet aratott Koppenhágában.

A Real Madrid úgy állt ki a pályára Lyonban, hogy évtizedek óta nem nyert francia csapat ellen nemzetközi kupameccsen idegenben, a Lyon pedig 2001 óta nem kapott ki hazai pályán spanyoltól. Hát, egyik sorozat sem dőlt meg, pedig mindkettőhöz közel álltak.

A meccs első félidejének első komolyabb helyzete a hazai Cris előtt adódott, aki egy akrobatikus, félollózós mozdulattal küldte Casillas felé a labdát, de az elkerülte a kaput. A Real többet birtokolta a labdát, ám a Lyon játszott harcosabban az első játékrészben. Ők támadtak többet, míg a vendégek inkább távolról tüzeltek. Di Maria lövése elkerülte a kaput, Ronaldo pedig egy szabadrúgásból szemfülesen a sorfal fölött elcsavarta a labdát, de Lloris kapus semlegesíteni tudta. A másik oldalon pedig Bastos egyik beadását Casillas szerencsétlenül középre öklözte, de mentségére szóljon, hogy az érkező Gomis lövésébe belevetődött, így a labda a kapu fölé ment. 

A második félidő elején a Real sziporkázott elöl: Bastos szabálytalankodását követően Ronaldo a 16-os bal oldaláról ívelt a hosszú sarok irányába és a labda a kapufáról vágódott ki. Egy perccel később egy szögletből Ramos fejelt, ő pedig a felső lécet találta el. A másik oldalon Toulalan előtt adódott ziccer, mikor a 16-oson belül elé került a labda, de lövésébe egy védő beleállt. 

A 63. percben Ronaldo gyakorlatilag ugyanonnan végezhetett el szabadrúgást, ahonnan a kapufát lőtte, ezúttal a felugró védő könyökéről pattant le a labda, de a bíró nem ítélt tizenegyest. Ezután állt be Benzema (vastaps közepette) a gyengén játszó Adebayor helyére, és egy perc alatt megszerezte a Real vezető gólját. Az akció is tőle indult, Özillel zavarták meg a védőket, majd Özil szerezte meg a labdát, amit középre passzolt Xabi Alonsóhoz, ő pedig a kiugró Benzema elé helyezte a lasztit. A francia előtt elfeküdtek a védők, ő pedig a lehető legjobb ütemben fordult kapura és lőtte el a labdát, amely a hazai kapus lábai között csusszant a kapuba.



szólj hozzá: Ly0-1Re[matchhighlight.com]

A gól után a Lyon kereste az ellenszert, de sokáig úgy tűnt, hogy nem tud ritmust váltani és a Real távozhat a három ponttal. Aztán egy szabadrúgásból beívelt labdát lefejeltek az üresen álló Gomis elé, aki gyakorlatilag az ötösről passzolta el a labdát Casillas mellett. Elsőre úgy tűnt, lesen állt, de mint kiderült, Sergio Ramos egy védőt fogva beragadt.



szólj hozzá: Ly1-1Re[matchhighlight.com

A Lyon tehát egyenlített a 83. percben. Két perccel később Di Maria és Ronaldo játszott össze, végül előbbi jutott lövéshez már a 16-oson belül, de a helyzet kimaradt. A 93. percben Pjanic révén még a Lyon is megnyerhette volna a meccset, de végül maradt a döntetlen, ami a meccs teljes képét nézve igazságos eredmény.

Eredmények:

Olympique Lyon - Real Madrid 1:1 (0:0)

gólok: Benzema 65., ill. Gomis 83.

FC Koppenhága - Chelsea 0:2 (0:1)

g.: Anelka 17., 54.



szólj hozzá: kbn 0-1 che tvgoals.net



szólj hozzá: Ko0-2Ch[matchhighlight.com]

-para-