A visszatérő Thorpe Abu Dhabiban készül

2011. február 24. - 15:11 | Sport
Azt már tudjuk, hogy a 2006-ban visszavonult ötszörös olimpiai bajnok ausztrál úszó, Ian Thorpe visszatér, és indulni szeretne a 2012-es londoni olimpián. Azt viszont még mindig nem árulta el, hogy ki lesz az edzője...

Az ausztrálok négy éve visszavonult úszósztárja, Ian Thorpe továbbra sem hajlandó elárulni, milyen edző irányításával készül majd a jövő évi londoni olimpiára. Az ausztrál „torpedó” csütörtökön az Egyesült arab Emirátusokba utazott, a felkészülési időszakban állítólag Abu Dhabi lesz a fő állomáshelye. A 28 éves úszó, aki kilenc érmet szerzett a 2000-es sydneyi, illetve a 2004-es athéni olimpián (öt arany, három ezüst és egy bronz), s emellett 11-szeres világbajnok, azt viszont megerősítette, hogy március végén Európába készül. Thorpe hónapokig tartó lázas találgatásoknak véget vetve három hete bejelentette, hogy ismét versenyezni fog, s indulni szeretne a 2012-es londoni olimpián.

„Nagyon elégedett vagyok a felkészülés eddigi menetével. Egyre javul a formám, s már nagyon örülök az új edzőtábornak” – jelentette ki Thorpe elutazás előtt. Egyébként a jövő héten csatlakozik Thorpe-hoz az ausztrál úszóválogatott szövetségi kapitánya, Leigh Nugent, de azt egyikük sem hajlandó elárulni, hogy ő vezeti-e az ötszörös olimpiai bajnok felkészülését.

(SITA) 

Címkék: ian thorpe, úszás, úszó