BL: A Real legyalulta a Lyont, hat év után a legjobb nyolc között!

2011. március 16. - 22:38 | Sport
A Real Madrid 2004 óta először jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Lyont a tavalyi fiaskó után ezúttal sikerült jócskán felülmúlniuk a visszavágón.

Csak az első gólig tűnt nehéz meccsnek a spanyolok részéről a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. Azt viszont sokáig nem sikerült kicsikarniuk. Pedig már a 4. prcben megszerezhették volna a vezetést, amikor is végig kiválóan játszó Marcelo ugratta ki Özilt, Lloris kapus azonban még épp jókor érkezett. A 11. percben Benzema a védők között tálalt Ronaldo elé, de a Lyon kapusa ismét a helyén volt. A Realra jellemzőek a hasonló gyors kiugratások, vagy a távolról való tüzelés akármilyen szögből, ellentétben például a Barcelonával, amely gyakorlatilag a gólvonalig kipasszolgatná az akciókat. 

A Lyon első vezélyes helyzete a 22. percben volt, ekkor Delgado az elé gurított labdát a hosszú alsóba tekerte volna kb 18 méterről, de Casillasnak sikerült kitenyerelnie. Ronaldónak is akadt vezsélyes megmozdulása, a 27. precben a tizenhatos bal sarkából tüzelt a rövid felső irányába, de Lloris szépen védett. 

Néhol úgy tűnt, hogy ha a Real sokáig halogatja a határozott döntést, akkor a Lyon talál majd előbb egy gólt, és mindent a feje tetejére állít. Ám ez a pillanat nem jött el, a 37. percben Marcelo óriási egyéni teljesítményének köszönhetően vezetést szereztek a spanyolok. A brazil balhátvéd megindult, majd Ronaldóval kényszerítőzött, miután visszakapta, az átvétellel már becsapott egy védőt, majd már a tizenhatoson belül egy csellel még egyet, mad be is lőtte, bár Lloris ebbe is beleért.szólj hozzá: ---


Felszabadultabban kezdett játszani a Real a gólt követően. Marcelo a 41. percben ismét megindult, majd visszatette a labdát Benzemának, aki a földre lőtte azt, a felpattanó lasztit viszont a francia kapus kiszedte a léc alól. Egy perccel később Benzema Özil beadásából gólt fejelt egy újabb gyors támadás során, ám lesen állt, és a bíró nem adta meg.

Helyzetekkel kezdődött a második játékrész is. Benzema és Özil játszotta ki a francia védőket, majd utóbbi fölé lőtt. Egy-egy szögletből Ronaldo és Sergio Ramos is veszélyesen fejelt. Ilyen állásnál a Lyon egy góllal visszahozhatta volna magát a meccsbe, de nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani, folyamatosan a Real uralta a meccset. A 66. percben növelték is előnyüket. Marcelo felívelt labdája megpattant, majd a francia védők egymásra vártak, miközben földijük, Benzema ügyesen harapott rá a lehetőségre és büntetett.szólj hozzá: ---


Egyre szaporodtak a Real helyzetek. Két perccel a gól után Özil passzolta be Benzemának a labdát, aki gólhelyzetben fölé lőtt. A másik oldalon Gomis lövése azonban a 72. percben kemény volt, Casillas beleütött, majd a labda vezséylesen hullott a kapu irányába, de végül mellé ment. A szögletből a védő Cris csúsztatott, Lisandro pedig az ötösön nem érte el a labdát, ez is gólhelyzet volt.

Néhány perccel később pedig a Real végleg eldöntötte a meccset: Egy felpattanó labdát Özil fejelt a kiugró Di Maria elé, aki a kapussal szemben nem hibázott, ügyesen átpöckölte fölötte a labdát.szólj hozzá: ---

Az utolsó tíz percben még Casillasnak is akadt munkája Gomis újabb löketénél, majd született egy öngól is lyoni részről, amit viszont Özil leshelyzete előzőtt meg, így nem lett még negatívabb az eredmény. Persze, felemlegethetjük, hogy Pepét durva belemenéseiért, vagy a törlesztéséért jobb helyeken a korai sárga lapja után egy következetes bíró rég kiállítja, ugyanakkor a Real eléggé meggyőző teljesítményt nyújtott, és megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

Eredmények:

Real Madrid - Lyon 3:0 (1:0)

gólszerző: Marcelo 37., Benzema 66., Di Maria 76.

továbbjutó: Real Madrid - 4:1-es összesítéssel

Chelsea - FC Koppenhága 0:0

továbbjutó: Chelsea - 2:0-ás összesítéssel.

-para-