FUTSAL: Rózsa és Janík meghívást kapott az országos válogatottba

2011. március 19. - 19:04 | Sport
A fővárosi Mladosť sportközpontban rendezték meg az U19-es korosztály országos futsal-bajnokságát, melyre a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium csapata is meghívást kapott.

A szervezők két csoportba osztották be a csapatokat. Az „A” csoportba nyert besorolást a CFC Košice, az FCTM Petržalka 1989, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium és az FC Púchov (utóbbiak végül visszamondták a részvételt a tornán). A „B” csoport összetétele a következő volt: FK Kechnec, Slov-matic Bratislava, ŽFA Žirafa Žilina, SOŠA Mima Trnava.

Az „A” csoport eredményei: CFC Košice–FCTM Petržalka 4:2; CFC Košice–Dunaszerdahelyi Sportgimnázium 2:4, a csallóköziek gólszerzői: Rózsa 2, Kanyicska, Janík; FCTM Petržalka–Dunaszerdahelyi Sportgimnázium 3:5, a szerdahelyiek góllövői: Rózsa 2, Zsákovics 2, Soldán.

Elődöntők: Slov-matic Bratislava–Košice 3:1; Dunaszerdahelyi Sportgimnázium–Žilina 3:5, a gimisek gólszerzői: Janík 2, Varga.

Mérkőzés a 3. helyért: Dunaszerdahelyi Sportgimnázium–Košice 4:3, a gimisek gólszerzői: Rózsa 2, Farkas, Soldán.

Döntő: Žilina–Slov-matic Bratislava 5:1.

Hegedűs László, a sportgimnázium igazgatóhelyettese, a csallóköziek csapatvezetője a Paraméter érdeklődésére elmondta, hogy az országos bajnokság döntőjét a kitűnő szervezőmunka jellemezte. A mérkőzések jó hangulatban, sportszerűen zajlottak. A szerdahelyiek a bronzérem mellett két különdíjban részesültek: Rózsa Ádám hat góllal a finálé gólkirálya lett, Janík Szabolcs pedig a legjobb mezőnyjátékos. Mindkét labdarúgó egyben meghívást kapott az országos korosztályos válogatottba. Ami annál is értékesebb, hogy a dunaszerdahelyi csapat volt az egyedüli a mezőnyben, amely nem szerepel a futsall-bajnokságban.

A sportgimisek kerete: Borbély Alex, Kürthi Barnabás – kapusok; Varga János, Rózsa Ádám, Csicsai Péter, Kanyicska Dávid, Farkas Balázs, Janík Szabolcs, ifj. Zsákovics Tibor, Soldan Marián – mezőnyjátékosok.

Edzők: Zsákovics Tibor, Lépes György, Juraj Lazar.

(lel)