Kovács Katalin: Nem befolyásol Janics Natasa terhessége

2011. március 25. - 18:31 | Sport
Kovács Katalin nagyon örül annak, hogy társa, Janics Natasa kisbabát vár. A kétszeres olimpai bajnok, 29-szeres világbajnok kajakozó azt mondta: ez semmiben sem befolyásolja a terveit.

A Magyar kajak-Kenu Szövetség másfél hete hozta nyilvánosságra, hogy Janics Natasa szeptemberre gyermeket vár. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos így nem lesz ott az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, de tervei szerint a szülés után néhány héttel újra edzésbe áll, és jövő nyáron részt vesz a londoni olimpián.

A bejelentés után mindenki arra volt kiváncsi, miként érinti ez Kovács Katalint, aki Janics Natasa társaként Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok lett párosban. A 29-szeres világbajnok a Kajak blognak adott interjúban elmondta: "Igazából nem befolyásol Nati állapota, hiszen az elmúlt két évben, úgy idén is egyéniben kell leválogatózni a csapatba kerüléshez. Tavaly már a vb-n sem tudtunk párost menni, mert Nati egyesben indult. Nekem olimpiai távon maradt a négyes. Egyébként pedig nagyon örülök, hogy Nati babát vár, és eljött a pillanat az életében, hogy a baba a legfontosabb számára".

Kovács Katalin szerint- aki jelenleg Törökországban készül az idei szezonra - sok a nyitott kérdés a csapatok összeállításában. "Csapaton belül Csipes Tamarának sincs párja. Tavaly egy edzésen már kipróbáltuk a párost és nem ment rosszul. Így például ez is lehet egy variáció" - mondta. A blog megjegyzi, hogy Janics Natasa távollétében hatalmas versengés várható szinte minden számban. Kérdéses azonban, hogy Kovács Katalin indul-e majd 500 egyesben, vagy inkább a párosokat részesíti előnyben. Ugyanakkor edzője, Csipes Ferenc korábban úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy a 200 párosban Kozák Danutával ülteti össze.

FH/para