BL - Real-Tottenham 4:0, Inter-Schalke 2:5

2011. április 5. - 20:43 | Sport
Megkezdődtek a Bajnokok Ligája 2010/11-es idényének negyeddöntői. A Real Madrid a Tottenhamet, az Inter Milan pedig a Schalkét fogadta az odavágón.

Eredmények:

Real Madrid - Tottenham 4:0 (1:0)

gólszerző: Adebayor 5., 57. Di Maria 72., Ronaldo 87.

piros lap: Crouch (T) 15.

Ronaldo kétszer is lövéssel próbálkozott a a meccs elején, de ezek eredménytelenek voltak, majd az 5. percben Adebayor fejjel szerezte meg a vezetést. A 8. percben Van der Vaart szöglete tekeredett be veszélyesen a Real kapuja elé, Crouch fejelt is, de a labda fölé ment. Marcelo, a Real brazil balhátvédje a 10. percben lefordult védőjéről, kb. 20 méterre a kaputól és lőtt, de néhány méterrel mellé ment.

Adebayor fejesgólja



szólj hozzá: Real Madrid 1-0 Tottenham

A 15. percben emberhátrányba került a Tottenham, Peter Crouch második sárgáját kapta meg, mindkettőt durvább becsúszásért.

A 28. percben Carvalho akár növelhette is volna a Real előnyét, de Di Maria szögletét túlságosan a földre fejelte. Az ellentámadásból Bale indult meg, elsőre megállították, de óriási bedobását követően Van Der Vaart teremtett gólhelyzetet az elalvó Real-védők között.Egy perccel később Dawsontól kap óriási labdát a villámgyors Bale, mellre vette, majd kapura tört, de csak az oldalhálóba lőtt.

A 33. percben Marcelo előreívelt labdáját jobbról bevetődve fejelte a kapu elé Sergio Ramos, Adebayor gólt fejelhetetett volna, de elvétette a labdát.

A 42. percben két komolyabb szituáció is kialakult a Tottenham kapuja előtt, először egy felpörgetett labdát Marcelo fejelt még vissza (talán feleslegesen) Adebayor elé, aki elé már bevetődtek a védők, egy perccel később pedig Di Maria lőtt volna kapura, a labda pedig a bevetődő Dawson kezéhez is hozzáért, de a bíró nem ítélt 11-est. 

A második félidő ismét Ronaldo lövésével indult, 20 méteres lökete alig kerülte el a bal alsó sarkat.A következő percekben a Real teljesen kapuja elé szegezte a Tottenhamet, többször is keveredés alakul ki a kapu előtt, végül Marcelo lövése zárta az akciók sorát, amelybe Ronaldo ért bele, úgy lett veszélyes, ám végeredményben mellé ment.

Adebayor aztán az 57. percben növelte a Real előnyét: Ronaldo szögletből a 16-os sarkához érkező Marcelohoz passzolt, aki a kapu elé ívelt, Adebayor pedig tisztán fejelhetett a kapuba.

Adebayor második fejesgólja



szólj hozzá: Real Madrid 2-0 Tottenham

Két perccel a gól után Bale került gólhelyzetbe, de Carvalho az utolsó pillanatban gyönyörű becsúszással tisztázott előle.

A 66. percben aztán ismét Adebayor jutott fejeshez egy felívelt labdából, ez is gól lett volna, ha Gomes kapus nem tenyereli fölé.

Borzasztó nyomás alá helyezte a második félidőben a Real Madrid a Tottenhamet, a 72. percben ez ismét eredményt fialt. Özil távoli lövését még védeni tudta Gomes kapus, de a kapu nem szabadult fel, és fél percre rá Di Maria lőtte ki a pókot a bal felsőből.

Di Maria bombagólja



szólj hozzá: Real Madrid 3-0 Tottenham

A Real a 87. percben megszerezte a párharc szempontjából valószínűleg mindent eldöntő negyedik gólt. A csereként érkező Kaká a 16-os bal oldaláról ívelt a jobb oldalon álló Ronaldóhoz, aki feltette az i-re a pontot egy kapásgóllal, és ezzel beállította a végeredményt.

Ronaldo beállítja a végeredményt



szólj hozzá: Real Madrid 4-0 Tottenham

Inter Milan - Schalke 2:5 (2:2)

g.: Stankovic 1., Milito 34. ill. Matip 17., Edu 40., 75. Raul 53., Ranocchia 57. (öng.)

piros lap: Chivu 62. (I)

Stankovic valami eszméletlen gólt szerzett, a Schalke kifutó kapusa Milito elől fejelte el a labdát, a kezdőkörben álló Stankovic pedig kapásból lőtte azt a kapuba!



szólj hozzá: Inter 1-0 Schalke

Matip egy szöglet után, az Inter kapuja előtt kialakult keveredés alatt csapott le a labdára, és egyenlített a 17. percben.



szólj hozzá: Inter 1-1 Schalke

Milito egy gyönyörűen kijátszott helyzetben talált ismét a Schalke kapujába, és szerezte meg másodszor is a vezetést az Internek a 34. percben.


szólj hozzá: Inter 2-1 Schalke

Edu a 40. percben egyenlített ismét, hiába védett még elsőre Julio Cesar



szólj hozzá: Inter 2-2 Schalke

Raúl pedig a második félidő elején kiugrott, és vezetést szerzett a németeknek



szólj hozzá: Inter 2-3 Schalke

Az Inter gondjait tovább növelte Ranocchia öngólja az 57. percben.



szólj hozzá: Inter 2-4 Schalke

Érdemes végignézni az akciót, amely végén Edu megszerezte saját második, a Schalke ötödik gólját...



szólj hozzá: Inter 2-5 Schalke

-para-