Sebastian Vettel fölényét hozta a Forma 1 első és második kínai szabadedzése

2011. április 15. - 12:11 | Sport
Sebastian Vettel és a Red Bullok fölényét hozta a Forma 1 első kínai szabadedzése. Az RBR-Renault első két versenyt is megnyert világbajnoka jelentős sebességkülönbséggel tette meg leggyorsabb mért körét.

A többiek, így a két McLaren-Mercedesben Lewis Hamilton és Jenson Button, Nick Heidfeld (Renault), Felipe Massa (Ferrari) és az újoncok: Sergio Perez (Sauber-Ferrari), Pastor Maldonado (Williams-Cosworth) valamennyien két-két és fél másodperccel voltak lassabbak, és a többiek sem maradtak le: tizenöt autó eredménye alakult egy másodpercen belüli eltéréssel.

A Red Bullok nyilván "jók", de ez a különbség valószínűleg nem reális: Hamilton még a edzés elején megfutotta ezt az időt és később mérnökei a felújított alkatrészeket ellenőrizték, Heidfeld pedig addigi leggyorsabb köre után a a gumifalban végezte. Az első edzés adataiból messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni.

Sebastian Vettel a Forma 1 második kínai edzésén is a leggyorsabb maradt. A második és harmadik időt a két McLaren-Mercedes érte el, feljöttek a Mercedesek, Webber visszaesett. A verseny honlapján követhető edzéseredmények szerint az RBR-Renault világbajnoka 1:37.688 alatt tette meg leggyorsabb körét, Lewis Hamilton lemaradása 0.166 másodperc, Jenson Buttoné 0.247 másodperc volt.

Egy másodpercen belüli különbséggel végzett még Nico Rosberg (Mercedes, +0.255), Michael Schumacher (Mercedes, 0.417) és Felipe Massa (Ferrari, +0.819).

Az első tízbe került még Adrian Sutil (Force India-Mercedes, +1.047), Nick Heidfeld (Renault, +1.117), Vitalij Petrov (Renault, +1.171) és Mark Webber (RBR-Renault, +1.639).

Fernando Alonso a másik Ferrarival 2.091 másodperccel maradt el, csak a 14. helyet szerezte meg.

(Független Hírügynökség)