Kijött a kórházból Robert Kubica

2011. április 24. - 19:54 | Sport

Közel három hónap után vasárnap elhagyhatta a kórházat Robert Kubica lengyel Forma 1-es pilóta, aki február hatodikán sérült meg súlyosan egy olaszországi ralibalesetben.

A lengyel autóversenyző mostanáig Pietra Ligure olasz városka kórházában feküdt, több alkalommal kellett műteni kéz és lábsérüléseit. A Renault-csapat 26 éves pilótája az egész versenyszezont kihagyja. A 2008-as kanadai nagydíj győztese a kórház szerint jó állapotban hagyta el a klinikát, és monacoi otthonában el is kezdheti a kezelés utáni rehabilitációt, orvosaival megegyezett ennek menetéről.
Kubica a Ronde di Andorra raliversenyen indult, amikor február 6-án autója Észak-Olaszországban felborult, és összetört. A versenyző jobb kezét az orvosoknak csak több műtéttel sikerült megmenteni az amputálástól.

A Gazzetta dello Sport olasz napilap megszólaltatta a versenyzőt kezelő Riccardo Ceccarellit, aki szerint Kubica még legalább hat hónapig nem térhet még vissza a volánhoz.
Csapata honlapjának adott interjúban a lengyel pilóta azt mondta csütörtökön, hogy sokkal jobban érzi magát, és jó úton van a teljes felépülés felé.

fh

Címkék: kórház, Robert Kubica