BL: Mourinho és Guardiola már üti egymást - beharangozó

2011. április 27. - 16:13 | Sport
José Mourinho és Pep Guardiola is tudja, különleges mérkőzés előtt állnak. Még akkor is, ha mostanában sűrűnk követik egymást az El Clásicók. Ennek megfelelően a BL-elődöntőt felvezető sajtótájékoztató sem volt feszültségmentes, a Barca mestere némi indulattal a hangjában fogalmazta meg káromkodással fűszerezett véleményét Mourinho médiauralmáról, majd jelezte, hogy szerdán 20:45-kor a pályán is találkoznak.

MOURINHO: "Nem a Barca a legjobb"

Real Madrid-Barcelona 1-0. Az idei szezonban megnyerhető trófeák tekintetében egyelőre a madridistáknak áll a zászló, a Király Kupa döntőjében 1-0-ra verték az ősi riválist.

A bajnokságban már-már biztos befutónak látszó katalánok a Bajnokok Ligája elődöntőjében vennének revánsot, csakhogy ehhez a blancóknak is lesz egy-két szavuk.

– Minden meccs külön történet. Akkor is ezt mondanám, ha mi veszítettünk volna a kupadöntőben. Nyugodtak vagyunk. Ez a Bajnokok Ligája elődöntője, és semmilyen korábbi esemény nem lesz ránk hatással – lépett túl a Copa del Rey győztes fináléján José Mourinho.

Természetesen az őszi, 5-0-ra elbukott El Clásico sem beszédtéma már a csapat körében, pedig a Barcát akkor (is) minden idők legjobb futballcsapatának kiáltották ki.

– Nagyszerű együttesről van szó, de nem hinném, hogy ők lennének a legjobbak – vette elejét egy parttalan vitának a Special One, majd kiemelte, hogy a BL ezen fázisában már nem lehet igazi esélyesekről beszélni.

– Itt már nincsenek favoritok, a Schalke-Manchester United meccsen sincs egyértelmű esélyese - mondta még a Vörös Ördögök sima sikere előtt a portugál.
Olyan párharc következik tehát, ahol nüanszok döntenek – és remélhetőleg nem a játékvezetők. Mégha Pep Guardiola, a Barca mestere rosszallását is fejezte ki a szerdai találkozó bíróküldését illetően.

– Most találkozom először olyan esettel, hogy egy edző már a meccs előtt kritizálja a bírót. Persze én is szoktam panaszkodni játékvezetőkre, de azt is őszintén megmondom, ha jól tették a dolgukat. Ki kell hoznunk magunkból a maximumot, és nem a játékvezetővel kell foglalkoznunk – "vette védelmébe" a szerdai csúcsmeccset dirigáló Wolfgang Starkot Mourinho.

GUARDIOLA: "Találkozunk a pályán"

"A sajtószobában ő a ki...tt főnök, nem versenyezhetek vele." Velős mondat, az általában higgadt Pep Guardiola kitörése is érzékelteti, hogy nem mindennapi találkozót ígér a szerdai Real-Barca BL-elődöntő, azaz az újabb Mourinho-Guardiola csörte.

Természetesen terítékre került a Real Király Kupa-győzelme is, itt már önmérsékletet tanúsított a Barca mestere.

– Gratulálok a Real Madridnak, megérdemelten nyertek a csapatom ellen, amelyre egyébként büszke vagyok.

A Barca nem a legjobb előjelekkel várja a BL-elődöntő első felvonását, hiszen Andrés Iniesta mellett Eric Abidal, Maxwell, Adriano és Bojan Krkic is kihagyhatja a derbit, de Carles Puyol és Gabriel Milito sem százszázalékos. Pep Guardiola győzelembe vetett hite viszont az.

- 20:45-kor találkozunk a pályán! Szikár mondat, de hadüzenettel ér fel. Készülhet Mourinho is.

pepsifoci/para