BL-DÖNTŐ: Messiék lefocizták az MU-t!

2011. május 28. - 23:00 | Sport
A Barcelona csakúgy, mint két éve, most is legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája döntőjében. A katalánok a tőlük megszokott látványos, sokpasszos focit játszották, rengeteg helyzetet kidolgoztak, amelyekből hármat értékesítettek, így 3-1-re legyőzték a Manchestert.

A meccs hőse természetesen Lionel Messi volt, aki amellett, hogy villogott, fontos gólt szerzett és 12 találattal zárta az idei BL-sorozatot.

Jól kezdett a Manchester United, és pont azt a taktikai fogást vetette be, ami a szakértők szerint is a legjobb fegyver a Barca ellen, magyarán nem adta oda a labdát a katalánoknak. A jó angol rajt úgy 10 percig tartott, akkortól viszont átvette az irányítást napjaink legjobb klubcsapata, és a kapuja elé szögezte a szintén tetszetős focira képes MU-t.

Az első nagy lehetőségre a 17. percig kellett várni: Messi, Villa, Xavi volt a labda útja, majd egy jobbról jövő beadás után Pedro közelről a kapu mellé lőtt. A 20. percben Villa tüzelt 20 méterről a bal kapufa mellé, nem sokkal később már eltalálta a kaput, de van der Sar védett. A 27. percben a Barca megszerezte a vezetést: Xavi adott egy fantasztikus labdát Pedronak, aki 10 méterről kilőtte a bal sarkot. A spanyolok azonban nem örülhettek sokáig, hiszen a 33. percben egy szép Giggs-Rooney összjáték után utóbbi lőtt a jobb felsőbe.

A második félidőben nagyon bekezdett a Barcelona: Előbb van der Sar védte Villa ziccerét, majd Messi emelését fejelte ki a kapu előteréből Evra. Az 54. percben Messi lábbal pontosabban célzott, 20 méterről nagy erővel lőtt az MU kapujába, így újra vezetett a Barca. Ezt követően az argentin rövid idő alatt kétszer került helyzetbe, de előbb van der Sar védett, majd pedig a védők mentettek.
A 70. percben aztán eldőlt a finálé: Villa 19-ről gyönyörűen csavart a bal felsőbe. A folytatásban a spanyolok már nem erőltették mindenáron a gólszerzést, az angolok pedig nem tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével.

Kassai Viktor végig kézben tartotta az egyébként sportszerű mérkőzést. Győzelmével a Barcelona negyedik alkalommal hódította el a BL-serleget.



szólj hozzá: Barca vs Man UTD

Barcelona - Manchester United 3-1 (1-1)

Barcelona: Valdés - D. Alves (Puyol 88.), Mascherano, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - D. Villa (Keita 86.), Messi, Pedro (Affelay 90.)

Manchester United: Van der Sar – Fábio (Nani 69.), R. Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick (Scholes 77.), Giggs, Park – Rooney, Hernández

Gólszerzők: Pedro 27., Messi 54., Villa 70., ill Rooney 33.

pepsifoci/para