DAC: Antalék nekimentek Világinak, a Paraméternek és az elégedetlen szurkolóknak

2011. június 15. - 16:20 | Sport
Az alábbiakban annak a szlovák nyelven kiadott szerdai sajtónyilatkozatnak a szószerinti fordítását közöljük, amelyet elsősorban a Dunaszerdahelyen élő üzletembernek, Világi Oszkárnak címeztek az FK DAC 1904 tulajdonosai, Khaisar Mohseni és Antal Barnabás. A civilizált üzleti körökben meglehetősen szokatlan hangvételű nyilatkozat negatív módon említi a Paraméter üzemeltetőjét  a Darcus Kft-t is, valamint mindazokat, akik egyszerű drukkerként kritizálni merték az FK DAC 1904 futballklubot.

A szóban forgó, vaskos faragatlanságról tanúskodó „sajtónyilatkozattal” kapcsolatosan a Darcus Kft. és a Paraméter szerkesztői nevében mindössze annyi tartunk szükségesnek megjegyezni, hogy eszünk ágában nem volt soha, hogy a DAC futballklubhoz hivatalosan bármilyen közünk legyen, vagyis potenciális vásárlókként kínálkozzunk föl. Egyrészt, mert nem gondoljuk magunkat sportmenedzsereknek, mint az FK DAC 1904-en jelenleg élőskködő "vállalkozók". Másrészt pedig egyáltalán nem érdekel bennünket és vélhetően népes olvasótáborunk túlnyomó részét sem, hogy az FK DAC 1904 tulajdonosainak nem tetszik a munkánk…

Az FK DAC 1904  nyilatkozata

Ezúton szólítjuk föl Világi urat, hogy jelentkezzen klubunkban és teljesítse a polgármester Hájos közvetítésével tett ígéretét, amit aztán személyes találkozásunk alkalmával is megerősített, és végre terjessze elő a futballklub megvásárlását célzó szándékát.

Nagyon kínos már számunkra azoknak a híreknek a hallgatása az ún. klub iránti érdeklődéséről, holott a klubot soha nem kínáltuk megvételre.

A szóban forgó úr, egyelőre holmi „pszeudobefektető, illetve pszeudovevő számunkra, akinek klubunk iránti érdeklődését általában az önkormányzati választások előtt regisztráljuk.

Mi a tettek emberei vagyunk, nemcsak beszélünk, amit szerintünk bizonyítottunk, amikor immár négy éve működtetjük a futballt a legfelsőbb osztályban, miközben a DAC több mint tíz évig hiányzott onnét. Nem beszélve az ifjúsági csapatokról, hiszen a legalacsonyabb osztályokban szereplő nyolc csapat helyett tizenegy csapatunk szerepel a legfelsőbb osztályokban.

Megjegyezzük, hogy klubunk nem eladó, ám hogy elkerüljük a félreértéseket, spekulációkat, ezúton szólítunk föl minden a klub megvásárlása iránt érdeklődőt, hogy ne habozzanak felvenni velünk a kapcsolatot és terjesszék elő a klub megvásárlására vonatkozó javaslataikat és koncepcióikat.

Természetesen jelentkezhet bármely kritikusunk (akik különféle nickneveken, azaz névtelenül kritizálnak), vagy prosperáló „megbízható cégek“, mint például a Paramétert üzemeltető Darcus Kft., de esetleg olyan érdeklődők is jelentkezhetnek, akik kellően erősnek és ügyesnek érzik magukat az „egyszerű futballbrancshoz“.

Az ajánlat előterjesztésekor kérjük figyelembe venni azokat a tényeket, amelyek szerint a futballklubba eszközölt befektetéseink több részbefektetésből állnak – mindezt azért, hogy tárgyalásaink az esetleges érdeklődővel inkább tárgyilagosak legyenek mintsem tárgytalanok:

  1. A Corgoň ligás licensszel rendelkező FC Senec futballklub megvásárlása majd megtartása a legfelsőbb osztályban.

  2. Az FK DAC 1904 és az FK Senec futballklubok egyesítése. Itt említjük meg, hogy Dunaszerdahelyen ekkor már tíz éve csak alsóbb osztályokban játszották a futballt.

  3. Befektetés a játékoskeretbe, hiszen mindenki számára világos, hogy azzal a kerettel, amit átvettünk nem lehetett volna legfelsőbb osztályban játszani

  4. Beruházás a stadionba, mint például a világítóberendezés, műfű, kamerarendszer és természetesen olyan egyéb pénzügyileg igényes beruházások, amelyekkel az UEFA-irányelveknek kellet megfelelni.

Végleg szeretnénk lezárni a „pszeudobefektető“ illetve „pszeudovásárló“ témáját, hogy semmilyen spekulációba ne bocsátkozzék az említett úr. Ha viszont nem érdekli a téma, kérjük semmilyen összefüggésben ne nyilvánuljon meg klubunkkal kapcsolatban, amihez semmi köze nincs.“

Világi Oszkár nyilatkozata

"Dunaszerdahelyi vagyok. Dunaszerdahelyen születtem, itt nőttem fel, máig szülővárosomban élek. Megéltem a dunaszerdahelyi futball dicső időszakait és bukásait is. Nem mindegy számomra hát a sorsa sem, ez volt az egyik oka, hogy annak idején a polgármester, Hájos Zoltán által üzentem, hogy segítenék a DAC-nak.

Meggyőződésem, hogy a jelenlegi DAC 1904 Dunaszerdahely város pénzügyi és egyéb segítsége nélkül egyetlen napig sem lenne életképes, miközben a klub tulajdonosai nem teljesítik a várossal szembeni kötelezettségeiket. Meggyőződésem továbbá, hogy a DAC szurkolói többet érdemelnek. Ezért kezdeményeztem tárgyalásokat a klub tulajdonosaival. Sajnos egyetlen gazdasági mutatót sem kaptam tőlük.

Ennek ellenére megegyeztünk Antal Barnabás úrral, a klub egyik tulajdonosával, hogy ma (szerda) este találkozunk és ismertetem vele az ajánlatomat. Ezért nagyon meglepő, hogy a szóban forgó megegyezés után egy olyan nyilatkozatot adott ki a klub, amelyből nem hiányoznak az ellenem irányuló személyeskedések sem.

Valószínűleg már nem a DAC sorsáról van szó, hanem a klub egyik tulajdonosának személyes érdekeiről. A klub többségi tulajdonosa az egyezségünk után kiadott nyilatkozattal keményen megüzente, hogy nem akar velem találkozni és nincs szándékában tárgyalni az ajánlatról. Ezzel a FK DAC 1904 sorsáért teljes egészében magára vállalta a felelősséget.

A futballklubért továbbra is szorítok és továbbra is hűséges szurkolója maradok."

-para-