Mikóczy: Nem lehet probléma Overdose Group I-es versenyeztetése

2011. június 15. - 09:47 | Sport

Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa szerint a keddi angliai futás után nem lehet probléma a jövőben a ló Group I-es viadalokon való versenyeztetése.

Az üzletember a m1 szerda reggeli műsorában telefonon elmondta, óriási erkölcsi siker Overdose negyedik helye a Royal Ascoton, a King's Stand Stakes futamban.

"Tulajdonosként minden versenyhez úgy állok hozzá, hogy a ló nyerni fog, de természetesen nekem is szembesülnöm kell a tényekkel - nyilatkozta Mikóczy. - Meg kell erősítenem, hogy egy óriási erkölcsi siker, amit Overdose elért, ezért elégedett vagyok."

Pécsi István lóverseny-szakkommentátor egyenesen csodának nevezte Overdose teljesítményét, figyelembe véve, a két évvel korábbi súlyos betegségét. Szerinte még egyetlen ló sem ért el ilyen eredményt ennyire komoly sérülésből visszatérve, ezért Mikóczyhoz hasonlóan ő is úgy véli: Overdose megváltotta belépőjét a legerősebb Group I-es futamokra.

"A negyedik-ötödik hely a legoptimálisabb elvárás volt Overdose-zal szemben, hiszen roppant erős mezőny állt rajthoz Ascotban. Mivel a világ legjobbjai ellen kellett helytállnia, ezért előzetesen egy kicsit féltettük is a versenytől" – fogalmazott Pécsi, aki szerint ha a következő egy-két hónap sérülésmentesen alakul Overdose számára, akkor idén bárhol a világon tud majd Group I-es futamokat nyerni.

Mikóczy Zoltán a műsorban arról a sajtóinformációról is beszélt, mely szerint Overdose jelzálog alatt futott volna kedden.

"Ez a hír teljes mértékben dezinformáció, s tulajdonképpen egy kacsa lett megszellőztetve a médiában. Miután a jövő héten hazatérünk a lóval, ezt tisztázni is fogjuk – jelentette ki Mikóczy, majd hozzátette, a Overdose-nak a legtőkeerősebb magyar vállalatok a társtulajdonosai, ezért nem okozhat gondot jövőbeli versenyeztetésének finanszírozása. - Olyan tulajdonostársaim vannak, mint a MOL, az OTP, a Trigránit és a Pannónia Biztosító, ezért úgy gondolom, ha a döntés megszületik arról, hogy a magyar lóversenyzés felvirágoztatásáért áldozni fognak, akkor nem szabad, hogy problémát jelentsen a ló Group I-es futamokon való versenyeztetése."

A hatéves angol telivér a negyedik helyével 16.100 fontot (4,83 millió forint) nyert. A pannoniaoverdose.hu oldal közlése szerint a győzelem 170.310, a második hely 64.560, a harmadik pedig 32.310 fontot ért. Az első háromban az angol Prohibit, az ausztrál Star Witness és a Hongkongban edzett Sweet Sanette végzett.

MTI