A száguldó cirkusz elpáholta a magyar All-Star-válogatottat

2011. július 28. - 08:32 | Sport
A Forma-1-es Magyar Nagydíjra érkező pilóták futballválogatottja jótékonysági mérkőzésen, több ezer néző előtt 8-4-re nyert szerdán a sportolókból, illetve közéleti személyiségekből összeálló magyar All Star-válogatott ellen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

A magyar együttest Dunai Antal irányította, a szakember több olyan játékosokkal erősítette meg a keretet, akik ott voltak az 1996-os atlantai olimpián szerepelt csapatában, így Pető Zoltán, Dragóner Attila és Herczeg Miklós is a pirosban játszókat segítette. Mellettük ott volt a pályán Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehéz- és a Boksz Világtanács (WBC) korábbi cirkálósúlyú világbajnoka, Kovács István korábbi olimpiai- és világbajnok ökölvívó, és szerepet kapott Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő is.

A pilótaválogatottban a Forma-1-en kívül "száguldozó" magyarok is helyet kaptak, a túraautó-vb-n szereplő Michelisz Norbert, a gyorsaságimotoros 125 kcm-es kategóriájának korábbi világbajnoka, Talmácsi Gábor, valamint a különböző sorozatokban magyar bajnok Kiss Norbert és Wéber Gábor is a vendégcsapatot erősítette.

A pilótáknál a jelenlegi Forma-1-es világbajnokságról a csapatkapitányként két gólt szerző orosz Vitalij Petrov (Renault), a belga Jérome d,Ambrosio (Virgin), az olasz Vitantonio Liuzzi (Hispania) és a mexikói Sergio Perez (Sauber) is pályára lépett. A brazil Felipe Massa (Ferrari) egyenesen a repülőtérről érkezett a Szusza Ferenc Stadionba, így ő egy darabig a kispadról figyelte társait, majd távozott.

A mérkőzést az idei Bajnokok Ligája-döntőt vezető Kassai Viktor dirigálta.

MTI/para