Hondurasi lett a magyar pólóválogatott

2011. augusztus 4. - 15:42 | Sport
Tévedésből hondurasi oklevelet kapott a sanghaji vizes világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar férfi vízilabda-válogatott. A magyar szövetség tiltakozik az eset miatt.

A csapat hivatalos honlapja csütörtökön azt írta, a játékosok nevére kiállított dokumentumon - melyet a nemzetközi szövetség (FINA) elnöke is aláírt - Magyarország neve helyett ez szerepel: "The Republic of Honduras".

"A világbajnokságon részt vett valamennyi magyar pólós díszes oklevelet kapott, amelyen elismerik kiemelkedő teljesítményét, a sanghaji vb-n elért negyedik helyezést. A dokumentumot a FINA elnöke is aláírta. Apró szépséghiba, hogy a játékosok nevére kiállított oklevélen Magyarország neve helyett ez szerepel: "The Republic of Honduras". Kivétel nélkül mindenkién. Ez új távlatokat nyit, hiszen mi növelné jobban szeretett sportágunk elterjedését a világban, mint hogy háromszoros olimpiai bajnokok egycsapásra közép-amerikai ország színeiben aratják sikereiket. Nyilván persze ezzel ugrott a már zsebünkben érzett olimpiai kvalifikáció, de sebaj, majd drukkolunk ezerrel Hondurasnak a londoni játékok alatt" - olvasható a válogatott honlapján.

"Ez felháborító! - reagált a hírre Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI megkeresésére. - Tiltakozni fogunk a FINA-nál, méghozzá rögvest! Az a minimum, hogy bocsánatot kérnek..."

A tévedés hátterében valószínűleg az áll, hogy könnyen összekeverhető Magyarország (HUN) és Honduras (HON) angol rövidítése.

A közép-amerikai ország egyébként még sosem vett részt vízilabda-vb-n.

(MTI)