Corgoň Liga: FC Nitra - DAC 2:0 (Online)

2011. augusztus 13. - 19:20 | Sport
Élőben közvetítettük a DAC, mérkőzését, a Corgoň Liga 5. fordulójából. A sárga-kékek az FC Nitra otthonában zsinórban ötödik vereségüket szenvedték el, pont nélkül kullognak a tabella legvégén.

90. perc: A játékvezető lefújja a mérkőzést, a DAC továbbra is pont nélkül, a táblázat végén szerepel.

89. perc: Két nyitrai játékos ütközik egymásnak közül a saját tizenhatosukhoz, és a bíró szabadrúgást fúj a Nyitra javára, pedig a DAC játékosai a közelében sem voltak a hazaiak ütközésének. Tomčák ráadásul sárgát kap reklamálásért.

87. perc: Robert Rák 25 méterről veszélyeztette a DAC-kaput, bombáját Kováč bravúrosan hárította.

84. perc: Folyamatosan támad a DAC, de a határozatlanság miatt mindig képes megszerezni a labdát a Nyitra.

83. perc: A szögletből Struhár fejese a kapufán csattan!

82. perc: A DAC szinte folyamatosan támad, de a jó befejezés mindig elmarad. Harsányi beadását blokkolják szögletre a hazai védők.

79. perc: Lendületes ellentámadást indítanak a vendégek, Helísek 20 méteres lövését Hroššo kapus védi.

77. perc: Itt a harmadik DAC-csere is. Németh Zsolt távozik a pályáról, őt Tomčák váltja.

76: perc: Szöglet előtt cserélnek a hazaiak, Hodúr le, Šimončič fel.

75. perc: Zsinórban harmadszor végez el szögletet a Nyitra, a DAC megszerzi a labdát, de Helísek újra eladja. Rák lőhet kapura, lövésébe beleértek a vendégek védői, újabb szöglet.

74. perc: Egy ellentámadás után má ra második szögletet végzi el a Nyitra. A DAC összes játékosa a saját tizenhaatosán belül védekezik. 

71. perc: Helísek próbálkozna lövéssel 20 méterről, de a nyitrai védelem blokkol. A kipattanó labdát szintén Helísek íveli be, Delarge azonban a kapu mellé fejel - elég nehéz helyzetből.

70. perc: Cserél az FC Nitra, Bosorák fel, Kollár le.

69. perc: A szabadrúgást Németh Zsolt íveli a kapu felé, a DAC 8 játékosa 

68. perc: a nyitraiSloboda kap sárga lapot.

66. perc: A DAC védője, Struhár veszíti el a labdát a hazaiak térfelén, csak szabálytalankodással tudják megállítani a nyitraiak ellentámadását. 50 méterről a DAC kapuja elé ívelik a labdát, a csúsztatott fejes pontosan a DAC kapusának kezébe repül.

63. perc: Továbbra is az FC Nitra határozza meg a mérkőzés tempóját, a DAC támadásait általában a tehetetlenség jellemzi.

58. perc: GÓL! 2:0 Az FC Nitra góljainak számát Robert Rák növelte, akit Hodúr ugratott szenzációsan, a csatár pedig laposan a kapuba lőtt. Kováč kapus tehetetlen volt. A DAC jó úton halad ötödik veresége felé.

57. perc: Újra cserél a DAC. 

56. perc: Németh végzi el a DAC szabadrúgását a jobb oldalon, mintegy 40 méterre a Nyitra kapujától. A beadásra a nyitrai védelem, és a DAC támadói sem mozdultak, pedig bőven elérték volna. 

53. perc: Lénárth veszíti el a labdáit a Nyitra térfelén, gyors ellentámadást indítanak a hazaiak, de a kapu elé belőtt labda nem talál a gazdára, Struhár felszabadít.

51. perc: Cserélnek a vendégek, az igencsak aktív, de sikertelen Matúšt Harsányi Zoltán váltja. Németh Krisztián, a DAC megbízott vezetője a cserével a csatársort erősíti.

49. perc: A nyitrai Hodúr erős lövése fölészáll, a megmozdulást tapssal jutalmazzák a hazai nézők.

47. perc: Szabadrúgást végezhetnek el a hazaiak a DAC tizenhatosának bal sarkáról. A valószínűleg beadásnak szánt lövést Kováč kapus magabiztosan begyűjti.

46. perc: Kezdetét vette a második félidő.

_______________

45+. perc: Véget ért az első félidő, a játékrész mérlege: 3 sárga lap, egy gól, és határozatlan foci - mindkét csapat részéről.

45. perc: Magabiztosan adogat a DAC a hazaiak térfelén, lenne lehetőség a gólszerzésre, de hirtelen Németh Zsolt kilövi a pályáról a labdát, lehet, hogy beadásnak szánta...

43. perc: Helyzetbe kerülnek a vendégek is, az igencsak rövid ellentámadás végén Matúš passzát Delarge már nem tudja elérni a Nyitra tizenhatosánál.

41. perc: Az FC Nitra átvette az irányítást, erőteljesen támadnak a hazaiak. A DAC védelme két alkalommal is keményen avatkozik közbe saját tizenhatosán belül, a közönség bosszankodik, hogy a játékvezető nem ítél tizenegyest.

39. perc: 40 méterről lőhetnek szabadrúgást a hazaiak, bele a DAC háromtagú sorfalába.

37. perc: Újra Helísek indul meg a jobb szélen, beadását Delarge-nak sikerül eltalálnia, de lövése 1 méterrel mellémegy.

36. perc: Helísek kapta meg a labdát a jobb oldalon, 15 méterről kissé kisodródva lő, bombáját a hazaiak kapusa hárítja.

33. perc Matúš szökött meg a bal oldalon és szerezhette volna meg a DAC egyenlítő gólját. A labdát 10 méterről laposan a kapusba lőtte. 

31. perc: Kisebb incidens történik a pálya szélén a gól után, 4 nyitrai drukker beugrott a pályára, egyikük bántalmazta az egyik biztonsági embert. Ezután erősítés érkezik, és a huligánok visszamásznak a nézőtérre.

30. perc: GÓL! 1:0-ra vezet az FC Nitra. Delarge szabálytalankodása után szabadrúgást végezhetnek el a hazaiak kb. 40 méterre a DAC kapujától, a kiváló beadást Kolmokov fejeli közelről Kováč kapujába. Eddig 10 gólt kapott a DAC ebben az idényben.

27. perc: "Besárgulnak" a nyitraiak is. Ezt követően az egyik hai játékosnak be kell kötnie a cipőjét, legalább egy percig áll a játék.

25. perc: Hatalmas gólhelyzetet hagyott ki a DAC! Delarge kapta meg a labdát Matúštól közvetlenül a kapu előtt, majd rövid lövését szögletre hárította Hroššo, a hazaiak kapusa.

24. perc: Szögletet rúghat az FC Nitra, Struhár szabadítja fel a DAC kapuja előtti területet.

21. perc: Megvolt a DAC első kapura tartó lövése, az erőtlen löketet Hroššo védi, és gyorsan előreküldi a labdát.

20. perc: "A foci ilyen is tud lenni, semmiről sem szól!" - írja élő közvetítésében a futbalportal.sk.

18. perc: A jobb szélen folyamatos védelmi hibák után sikerült meglógni a nyitraiaknak, a lapos és erős beadásba végül senki nem tudott beleérni. Ezután egy gyors beadás következett, ám végül a hazaiakról ment ki a labda, kirúgás.

15. perc: Delarge futott lesre a jobb szélen, szabadrúgás a hazai csapat javára.

14. perc: A DAC aktívabb a széleken, Helísek és Delarge igyekeznek "meglógni".

13. perc: A bíró zsebéből előkerülnek a "színes kártyák", Németh Zsolt kap sárga lapot, amiért a hazaiak térfelén szabálytalankodott.

11. perc: Nyomás alatt a DAC kapuja, a hazaiak hosszan adogatnak a vendégek térfelén. Akciójukat egy veszélytelen beadással zárják.

8. perc: Az ezidáig lassú tempójú mérkőzésen eddig semmi nem utalt arra, hogy a DAC sokkal gyengébb lenne ellenfelénél. Láthatóan "verhetőek" a nyitraiak.

4. perc: Rák végzi el az FC Nitra szabadrúgását, közel a DAC tizenhatosához. Lövése nem sikerült, a veszélytelen labda Kováč kapus kezében landolt.

2. perc: A dunaszerdahelyi csapaté a mérkőzés első helyzete, a Nyitra 16-osánál besűrűsödik a védelem, és Helísek veszíti el a labdát.

1. perc: Kezdetét vette a mérkőzés

_______________

Nézők száma: 1809 

Játékvezetők: Miroslav JAŠKA, Petríček Dušan, Tomáš Somoláni

Kezdőcsapatok:

DAC: Kováč, Laštovka, Hílek (csapatkapitány), Lénárth, Németh, Matúš, Struhár, Delarge, Helísek, Konečný R., Štajer

cserék: Kiss, Marcin, Tomčák, Čorič, Harsanyi, Boya, Kazár

FC Nitra: Hroššo, Kolmokov Martin, Tóth, Kolár, Držík, Hodúr, Kaspřák, Šimonek, Sloboda, Čirik, Rák

cserék: Chudý Martin, Boszorád, Harbuľák, Zelenický, Šimončič, Gajdošík, Ntuli

(parameter)