BL: A Viktoria Plzeň történelmi sikere - továbbjutott az Arsenal is

2011. augusztus 25. - 08:22 | Sport
A Sparta és a Slavia Praha után a Viktoria Plzeň a harmadik cseh csapat, amelyik bemutatkozhat a Bajnokok Ligájában. Videóösszefoglalók

Már ismert a BL-főtáblájára került összes csapat neve. A Viktoria mellett a bajnokok ágán oda jutott a Bate Borisov, a nem bajnokok ágáról pedig a Benfica, az Arsenal és a Lyon is. Ellenben a kiesők az Európa Ligában folytathatják ősztől: FC Koppenhága, Sturm Graz, FC Twente Enschede, Udinese és Rubin Kazan.

A Viktoria Plzeň 2:1 arányban győzte le otthon a Koppenhágát, miközben az első játékrészben még vesztésre állt. A második félidőben azonban két szlovák támadójának, Marek Bakošnak (68. perc) és Michal Ďurišnak (90. perc) köszönhetően fordítani tudott. A csehek az első meccsükön idegenben is győzni tudtak 3:1-re. A Viktoria Plzeň ezzel a harmadik cseh csapat, amely megmérettetheti magát a Bajnokok Ligájában.

Eredmények:

Bajnokok ága:

FC Viktoria Plzeň - FC Koppenhága 2:1 (0:1) - első mérkőzés: 3:1, továbbjutó: Plzeň

Gólszerzők: 68. Bakoš, 90. Ďuriš, ill. 32. Bolanos



Sturm Graz - BATE Borisov (fehérorosz) 0:2 (0:1) - első mérkőzés: 1:1, tj. Borisov

g.: 36. Volodko, 69. Šimič



Nem bajnokok ága:

Benfica - FC Twente Enschede (holland) 3:1 (0:0) - első mérkőzés: 2:2, tj. Benfica

g.: 46., 66. Witsel, 59. Luisao, ill. 85. B. Ruiz



Udinese - FC Arsenal 1:2 (1:0) - első mérkőzés: 0:1, tj. Arsenal

g.: 39. Di Natale, ill. 55. Van Persie, 70. Walcott



Rubin Kazan (orosz) - Olympique Lyon 1:1 (0:0) - első mérkőzés: 1:3, tj. Lyon

g.: 77. Natcho, ill. 87. B. Koné


A BL 32-es főtáblájának mezőnye:

FC Barcelona (címvédő, spanyol), Real Madrid (spanyol), Valencia (spanyol), Villarreal (spanyol), Manchester United (angol), Chelsea (angol), Manchester City (angol), Arsenal (angol), AC Milan (olasz), Internazionale (olasz), Napoli (olasz), Bayer Leverkusen (német), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Olympique Marseille (francia), Lille (francia), Olympique Lyon (francia), CSZKA Moszkva (orosz), Zenit (orosz), FC Porto (portugál), Benfica (portugál), Sahhtar Donyeck (ukrán), Ajax Amsterdam (holland), Olympiakosz (görög), FC Basel (svájci), Otelul Galaţi (román), APOEL (ciprusi), Genk (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Trabzonspor (török), BATE Boriszov (fehérorosz), Viktoria Plzeň (cseh)

SITA/MTI/para