Tisztújítás: Benovič – Kuczman 34:19

2011. december 21. - 12:03 | Sport
Dunaszerdahelyen kedd este a Szlovák és a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség illetékesei jelenlétében zajlott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség rendkívüli tisztújító közgyűlése, melyen nagy fölénnyel őrizte meg elnöki pozícióját Benovič Árpád.
Mint ismeretes a két évvel lezajlott tisztújító konferencia lefolyásának, valamint a voksolás eredményeinek a tisztaságát a jelenlévők közül többen is megkérdőjelezték, jogorvoslatért előbb a civil bírósághoz, majd a kerületi és az országos szövetséghez fordultak.  A szlovák fociszövetség kezdeményezésére megtartott választásokon jelen volt a Jozef Kliment főtitkár vezette négytagú küldöttség, a kerületi szövetséget pedig a testület ellenőrző bizottságának az elnöke, Ivan Bartoš képviselte.

A nagy érdeklődéssel várt szavazásnál a jelenlévő 53 járási futballklub képviselője közül 34-én Benovič Árpádra voksoltak, 19-en pedig kihívóját, Kuczman Alfrédot támogatták szavaztukkal.

Az ellenőrző bizottságnak Csomor Vilmos személyében új elnöke lett, elődje, Bott János nem jelöltette magát a tisztségre. A végrehajtó bizottságban nem történt személycsere, a küldöttektől ezúttal is Takács Tibor, Fekete Béla Kása Károly és Kovács Imre kapott bizalmat.

A szavazási procedúrát, a szavazatok számlálását a felsőbb szervek képviseletében Jozef Kliment és Ivan Bartoš felügyelte. Mindketten mindent rendben találtak, ugyancsak pozitívumként értékelték a csallóközi tisztségviselők korrekt hozzáállását, kulturált viselkedését.

ái