Karate: Mozgalmas és eredményes évet zártak

2011. december 30. - 16:02 | Sport
EKECS – Évértékelő közgyűlést tartott a Seishin Karate Klub a helyi kultúrházban. Markovics János elnök, főedző diavetítéssel egybekötött beszámolójában örömmel hangsúlyozta, hogy 2011-ben mind eredményekben, mind lélekszámban sokat erősödött a közösség.

A tagok száma 100 főről 180-ra emelkedett, minden edzésközpontjukban új tanfolyamokat indítottak, klubot alapítottak Ekelen és Nagymegyeren. Tizenegy edzőtáborozást szerveztek, négy továbbiban meghívottként vettek részt növendékeikkel. Egy küzdő maratont is tartottak, övvizsgát négy alkalommal. Összesen tizenegy versersenyen küzdöttek meg ellenfeleikkel, ebből hármat a klub szervezett – egyet Ekecsen, egyet Keszegfalván s az év legnagyobb eseményének számító Európa Kupát Dunaszerdahelyen. A klub éves mérlege: 45 arany-, 39 ezüst- és 44 bronzérem.

A klubelnök dicséretben részesítette azokat az ifjú sportolókat, akik az értékelt esztendőben legtöbbet látogatták az edzéseket: Ekecsen Bajcsi Adriánt, Kovács Kata Zsófiát, Mikolai Ákost; Nemesócsán Győri Gergő Bencét, Cserepes Zoltánt; Keszegfalván Markovics Ádámot, Nagy Ákost; Dunaszerdahelyen Kocsis Gergőt, Fodor Gergőt; Ekelen Szabó Bálintot, Csóka Eriket; Nagymegyeren Horváth Kristófot, Szabó Esztert, Éliás Zoltánt.

A felállított házi pontrendszerben, melyben a szakmai vezetés az adott sportolónak egész éves tevékenységét figyeli és komplex módon értékeli, kategóriánként a következő eredmények születtek:

Gyerek 0., lányok – I. Bakos Virág Orsolya

Gyerek 0., fiúk: I. Gergely Márton,  II. Baranyai Gergő

Gyerek I., lányok – I. Huszák Krisztina, II. Melicharek Zsuzsika

Gyerek I., fiúk – I. Markovics Ádám, II. Kovács Dennis, III. Fűri Péter

Gyerek II., lányok – I. Demeter Virág Orsolya, II. Kovács Kata Zsófia

Gyerek II., fiúk – I. Trenčík Nikolas, II. Cserepes Zoltán, III. Baranyovics Tamás és Hupian Péter

Serdülő lányok – I. Varga Hedvig, II. Unyatinszki Tímea

Serdülő fiúk – I. Bajcsi Adrián, II. Bajcár Ádám

Junior fiúk (full contact) – I. Bíró Balázs

Felnőtt nők (full contact) – I. Hupian Krisztina

Felnőtt férfiak (full contact) – I. Szabó Norbert

Ekecs község különdíját a legügyesebb kezdő karatéka, Demeter Virág Orsolya vehette át.

Az év szamurája címet Markovics Ádám kapta.

Összesítve ő látogatta legtöbbet az edzéseket, a házi pontversenyben megnyerte saját kategóriáját, hét aranyérmet gyűjtött be klubjának, szinte az összes versenyét megnyerte, és ő lett a legeredményesebb a srácok összesített pontversenyében.

Az év legharcosabb amazonja címet Varga Hedvig nyerte el. Aki megnyerte saját kategóriáját, ő volt a klub idei legeredményesebb lány versenyzője, aranyérmet szerzett az Európa Kupán, egy különdíjat is szerzett a versenyeken.

Full contact:

I. Hupian Krisztina (egyben az év legharcosabb amazonja felnőtt szabályrendszerben), II. Bíró Balázs (egyben az év szamurája felnőtt szabályrendszerben), III. Szabó Norbert

Markovics János főedző munkáját Bíró Mihály (ő egyben a nagymegyeri klub vezetője), Bíró Balázs, Hupian Krisztína és Bödök Lóránt segédedzők segítették. A szülők közül ez évben leginkább Kovács Márta, Lovász Miklós, Gyetven Andrea, Bakos Tibor, Demeter Kornél és Varga Andrea. A klub legfőbb támogatóinak Bankó Tamás, Otil Rita, Otil Gábor és Ónodi Éva bizonyultak.

A közgyűlésen részt vett Polák László, Ekecs község polgármestere is.

(lel)