Rooney szerint Pepe egy idióta

2012. január 19. - 14:18 | Sport

Az esztendő első El Clásicóján, a labdarúgó Spanyol Király Kupa negyeddöntőjének szerdai első felvonásán a Real Madrid hazai pályán kapott ki 2-1-re az FC Barcelonától, amely Pep Guardiola irányításával negyedik esztendeje őrzi veretlenségét a Santiago Bernabéu Stadionban.

A csúcstalálkozóban sok örömét nem lelte a nyolcvanezres hazai közönség, amely kifütyülte a José Mourinho által irányított fővárosi elitalakulatot, jóllehet a királyi gárda a félidőben - az utóbbi időben sokat bírált Cristiano Ronaldo góljával - még vezetett a katalán szupercsapat ellen. A Barca ezzel együtt gyakorlatilag végig uralta a játékot, s a hátvéd Carles Puyol bombafejesével és a világ legjobbjának a minap sorrendben harmadszor is megválasztott Lionel Messi parádés passzából eredményes Eric Abidal találataival fordítani és nyerni tudott.

A Camp Nou Stadionban egy hét múlva esedékes visszavágón ennél fogva nemcsak helyzeti, de gólelőnyből is vág neki az újabb kilencven percnek Guardiola legénysége, amely erkölcsi győztese is lett a találkozónak Pepe otrombasága miatt. A legfőképpen sportszerűtlenségeiről elhíresült védő ezúttal alattomosságával szerzett újabb ellenségeket magának, amikor is a földön ülő Messinek szándékosan rálépett a kezére, ám megúszta az argentin megtiprását, mivel a játékvezető nem észlelte az esetet.

Állítása szerint Mourinho sem látta, mit tett Pepe, és a vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón inkább azt hangoztatta, hogy őt támadják, ne a játékosait. A szintén portugál Ricardo Carvalho is védelmébe vette az amúgy egy másik durvaságáért sárga lappal figyelmeztetett Pepét, mondván, hogy csapattársa "olykor a megengedett határ közelében futballozik, de mindig a labdát akarja megszerezni és tisztán játszik". Guardiola elzárkózott az eset kommentálásától, irányító középpályása, Xavi ugyanakkor leszögezte: amit Pepe művelt, az "brutális volt". A brazil jobbhátvéd, Daniel Alves pedig annyit tett hozzá, hogy a madridi labdarúgó "nem először tesz ilyesmit".

Az ügyben még Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatárkiválósága is állást foglalt, Twitter-oldalára a mérkőzés után a következőket írva: "Pepe. Micsoda egy idióta."

(MTI)