DAC: A kifizetetlen játékosok mehetnek, amerre látnak?

2012. március 1. - 12:12 | Sport

A Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) szerdai sajtótájékoztatóján szóba került a Corgoň Liga tavaszi nyitányának elhalasztása, de a csapatok kötelezettségeinek teljesítése is.

Az ÚLK képviselőinek megegyezett a véleménye abban, hogy helyesen döntöttek, amikor az időjárási körülményekre való tekintettel egy héttel elhalasztották a bajnokság első tavaszi fordulóját.

Dušan Tittel, az ÚLK elnöke reméli, hogy a pályák állapota a szombati mérkőzésekre feljavul. Úgy véli, nem érte meg, hogy minden áron játszanak a csapatok, ugyanis túl magas anyagi kár veszélyeztetett, és a nézők sem érezték volna magukat kényelmesen.

Dušan Huňady, az ÚLK Corgoň Ligáért felelős igazgatója elmondta, hogy a tavaszi idény előkészületei már januártól folyamataban vannak, csapatoknak le kellett adniuk a mérkőzéseik időpontjait, a rizikós mérkőzések listáját, a csapatkeretet, mindemellett pedig be kellett fizetniük a bírók és a delegáltak utáni illetékeket. Megemlítette, hogy az MFK Košice csapatának elmaradásai voltak, viszont a Szlovák Labdarúgó Szövetséggel megegyeztek a részletfizetésben.

Hangsúlyozta, hogy az ÚLK felé minden tartozását törlesztette az FK DAC 1904 klub is. "A játékosok, akiknek esetleg elmaradtak a fizetéseik, a Szlovák Labdarúgó Szövetség bírói testületéhez fordulhatnak" - jegyezte meg.

SITA/para