Remek eredményekkel zárta törökországi portyáját a szlovák kempó válogatott

A IX. IKF Kempo Világbajnokság a törökországi Antalya-ban került megrendezésre. A versenyen huszonöt ország vett részt.

A harcosok az első napon technikai számokban, a második napon semi-kempo és submission (kempo földharc) versenyszámokban, majd a harmadik napon knock-down (pusztakezes full-contact), valamint kesztyűs full-kempo versenyszámokban mérettették meg magukat.

Felnőtt kategóriában a világbajnoki címért, a tizenhat éven aluliak között pedig a világkupáért zajlott a küzdelem. A szlovák válogatott összesen hat érmet szerzett. Ebből három arany, egy ezüst és kettő bronzérem. Felkészítőjük Szayka Róbert, kempo mester.

Nikker Ronald 1. helyezést ért el Knock-Down küzdelemben (pusztakezes full contact),  és  Submission grapplingban a 3. helyen végzett. Submission grapplingban a 2. helyen Kádár Filip, míg az 1. helyen Kanozsay Máté végzett. Kempo küzdelemben Kalmár Zoltán az 1. helyet, míg Marák Róbert a 3. helyezést érte el.

A VB-t megelőző konferencián az International Kempo Federation (IKF) vezetősége megszavazta a következő évi világbajnokság szintén törökországi megrendezését, illetve kifejezte igényét az olimpiai sportágak közé való bekerülésre egységes fellépés mellett, közösen.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Benny „The Jet” Urquidez, aki edzést tartott a versenyzőknek. Ezen kívül részt vett a rendezvény lebonyolításban az IKF elnöke, Jeff Speakman mester. A csapat hálás Süleyman Evcilmen úrnak, a város polgármesterének és Hassan Yildiz úrnak, aki egyben a Török Muay-Thai Szövetség elnöke és egyik főszervezője a Kempo VB-nek.  Továbbá a szlovákiai kempósok sikeréhez hozzájárult Shihan Amatto Zaharia, valamint a csapat támogatói.

(-hr-)