Di Matteo a szerencséről, Heynckes a kihagyott helyzetekről beszél

2012. május 20. - 10:56 | Sport

Roberto Di Matteo, a győztes Chelsea vezetőedzője a szerencséről, Jupp Heynckes, a Bayern München mestere pedig a kihagyott lehetőségekről beszélt azt követően, hogy az angol együttes szombat este, a bajor fővárosban 11-esekkel megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2011/2012-es idényét.

"Úgy gondolom, a Bayern nagyon jól játszott ma este. Valószínűleg több helyzete is volt, mint nekünk. - mondta a döntőt követően az olasz szakember. - De a végén, amikor a büntetőrúgások jönnek, egy kis szerencsére is szükség van, és néha olyan ez, mint a lottósorsolás. Ma este egy kicsit szerencsésebbek voltunk, mint a Bayern. Számunkra, a klubunk számára ez egy történelmi siker, hiszen a Chelsea először tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját."

"Egész egyszerűen túl sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, nem tudtunk élni a helyzeteinkkel. Normális esetben egy olyan csapat ellen, mint a Chelsea, nem jut ennyi lehetőséghez egy gárda. - fogalmazott német kollégája, Heynckes. - Ha valaki a 83. percben vezetéshez jut, akkor azt az előnyt már illik megtartani."

A müncheniek végig irányították a találkozót, a Chelsea többnyire csak védekezett, egészen a 83. percig tartotta a gól nélküli állást, akkor azonban Toni Kroos beadása után Thomas Müller a hálóba fejelt. A londoni Kékek azonban nem adták fel a küzdelmet, és a 88. percben, egy szöglet után Didier Drogba révén egyenlítettek. A hosszabbításban kis híján negatív hőssé vált az elefántcsontparti támadó, ugyanis szabálytalanságával "összehozott" a Bayernnek egy 11-est, de Arjen Robben Petr Cechbe bombázott. A büntetőpárbajban aztán a Chelsea bizonyult jobbnak, az utolsó 11-est éppen Drogba értékesítette.

MTI/para