Euro 2012 - Kassai hiba nélkül vezette a spanyol-olasz rangadót

2012. június 11. - 08:04 | Sport

Kiválóan, gyakorlatilag hiba nélkül vezette Kassai Viktor a spanyol és az olasz válogatott 1-1-es döntetlenre végződött mérkőzését az Európa-bajnokságon. A magyar bíró eleinte igyekezett szóbeli feddésekkel kordában tartani a labdarúgókat, amikor azonban azok elkezdték egymást megtalálni, előszedte a lapokat. Sokat kommunikált a futballistákkal, és segítőire is maximálisan támaszkodhatott - írja a pepsifoci.hu.

Különösebb vitatott helyzet nélkül tudta le Kassai Viktor és csapata a spanyol és az olasz válogatott rangadóját (1-1). Eleinte nem volt nehéz dolga a sípmesternek, a kezdeti nyugodt percek után aztán kezdték egymást is faragni a játékosok. A magyar bíró eleinte igyekezett szóval megnyugtatni a kedélyeket, így olyan esetekben sem vette elő a cédulát, amikor a "könyv szerint" már lehetőség lett volna arra. Cassano például teljesen feleslegesen rúgott oda Casillasnak, a meccs alakulása azonban nem indokolta, hogy Kassai a zsebéhez nyúljon. Egy olasz belépő után remekül alkalmazott előnyszabályt a sporttárs, az akció végén David Silva kerülhetett ígéretes helyzetbe.

Honfitársunk láthatóan sokat kommunikált a játékosokkal, és segítői is határozottan intették nyugalomra a reklamálókat, így különösebb "szájkarate", jelentős tömegjelenet nem alakult ki a pályán.

Az egyre növekvő számú faultokat Balotelli megmozdulásánál unta meg Kassai, neki mutatta fel az első sárga kártyát, a későbbiekben pedig további hat alkalommal tette meg mindezt – kivétel nélkül indokolt esetben.

Amikor nem volt mindenképpen szükséges, nem kapta elő Kassai a cédulát, de ha úgy hozta a sors, akár gyors egymásutánban is osztotta őket. Torres például egy könyöklés miatt, Jordi Alba szövegért sárgult be – mindez megfelel az UEFA iránymutatásainak.

Fotó: SITA/AP Kassai Torrest sem kímélte (Fotó: SITA/AP)

Azt nem lehet tudni, hogy Kassai Viktornak mi lesz a következő feladata, mindenesetre a vasárnapi meccsen semmi nem fog múlni az előmenetelt illetően. Gyakorlatilag hiba nélkül hozta a mérkőzést a magyar bírócsapat.

(pepsifoci.hu)