Euro 2012 - Bármi megtörténhet a portugál-hollandon

2012. június 17. - 11:52 | Sport

Bebizonyosodott: jósolni és papírformára hivatkozni nem érdemes a labdarúgó-Eb-n. Vasárnap a kemény csoport is dűlőre viszi a dolgot - írja a Hír24.

Az Eb előtt a legnehezebb csoportnak titulálták a portugál-holland-német-dán főszereplés mellett zajló B csoportot, de az eddig eredmények arra engednek következtetni, hogy akár mindegyik kvartettet elnevezhetjük a rendkívül divatosnak számító "halálcsoport" elnevezéssel.

Ami a B jelű négyest illeti: meglepetésre az első fordulóban a dánok megverték a hollandokat, míg a németek a portugálokat. Ronaldóék felálltak, legyőzték Dániát egy nagyon nagy meccsen, a hollandok viszont Öziléktől is kikaptak. Ezzel együtt még így is továbbmehetnek, amennyiben megverik Portugáliát kétgólos különbséggel, a németek pedig legyőzik a dánokat.

Van Persiék csúnya statisztikai mutatót vezetnek: az írekkel együtt ők az egyetlen együttes, amely két forduló után csak egy szerzett góllal állnak. A történelem sem a narancsmezeseknek kedvez, eddig tíz találkozójukon ugyanis csak egyszer sikerült győztesen elhagyni a pályát. Paulo Bento, a portugál kapitány joggal bizakodóbb:

"Ha nem hinnénk abban, hogy sikerül továbblépnünk, akkor ki sem menjünk a pályára. Máshogy nem érdemes ezt a játékot játszani, hinnünk kell abban, hogy gólt, gólokat szerzünk. Minden az elszántságunkon, a tehetségünkön múlik. Már mutattunk annyit magunkból, hogy esélyesnek véljenek bennünket a továbblépésre" - így a portugálok mestere.

"Kontrollálnunk kell a meccset, az elejétől fogva, nem csak a védekezésre kell ügyelnünk. Tudjuk a hollandok taktikáját, nekik hajtaniuk kell. A holland csapatok szeretik a labdabiztos játékot, és nagyon technikásak. De nem adjuk fel a támadásvezetést" - mondta Bento.

A világbajnoki ezüstérmes hollandok szövetségi kapitánya, Bert van Marvijk egyszerűen fogalmazott: "Nagy nyomás van rajtam és a játékosokon is. Egy meccs, és tudjuk, mit kell tennünk. Két góllal kell nyernünk, és szurkolni Németországnak. A saját játékunkat kell játszani, tudjuk, hogyan kell két gólt szerezni. Aztán várunk" - mondta a holland kapitány.

Hír24/para