Kék Duna Futás Dunamocson

2012. június 23. - 10:18 | Sport

Szombaton, június 23-án negyedszer zajlik a Kék Duna Futás Dunamocson. Az egyre népszerűbb rendezvény szervezőinek célja minél több helybelit megmozgatni, de magyarországi futókat és kocogókat is szívesen látnak a sportágot népszerűsítő erőpróbájukra.

Az érdeklődők 15 kilométeres futásra, 5 kilométeres futásra és gyaloglásra, a diákok pedig 400 és 1200 méteres távra jelentkezhetnek. „Eddig is sokat segített a dunamocsi önkormányzat, mely ezúttal már fő szervezőként vállalt szerepet az országhatárokon túl is népszerű versenyünk lebonyolításában. Ugyancsak nóvumnak számít az ovisfutás. A helybeli óvodások szüleiket is megmozgatják. Azokat a gyerekversenyzőket, az ovisokat és az alapiskolásokat, akik célba futnak, megjutalmazzuk.

A karvai önkormányzat különdíjat ajánlott fel annak a versenyzőnek, aki elsőnek érkezik a településre” – avatott be a részletekbe Kele Géza, a megmérettetés ötletgazdája, aki illusztris személyiséget is meghívott versenyükre. „A dunaszerdahelyi ultramaratofutó világcsúcstartó, Bögi Sándor példája is igazolja, hogy idősebb korban is képes az ember az álomhatárok megdöntésére. Általa még vonzóbb lesz a versenyünk, melynek tavaly száz résztvevője volt. Reméljük, idén még többen jönnek el településünkre” – bizakodott a fő szervező.

A verseny útvonala a Dunamocs–Karva–Duna-part–Dunamocs szakaszon vezet, túlnyomórészt lombos fák alatt. felnőttek kategóriáinak közös rajtja 11 órakor lesz a Kék Duna Panzió elől. Nevezési díjat nem szednek a szervezők, jelentkezni a helyszínen, a Kék Duna étteremben lehet 9 órától.

ái