DAC-affér: Antalék továbbra sem használhatják a városi stadiont

2012. július 5. - 14:29 | Sport

DUNASZERDAHELY – Hájos Zoltán polgármesternél próbálkozott e hét elején a DAC 1904 vezérkara – Antal Barnabás és társai – egy olyan általuk kompromisszumos megoldásnak nevezett javaslattal, amely az önkormányzat és a futballklub jogvitáját kívánta lezárni – tudta meg a Paraméter egy önmagát megnevezni nem kívánó klubközeli forrásból.

A Corgoň ligából a második ligába visszaesett DAC 1904 jelen állás szerint nem használhatja a Dunaszerdahelyi stadiont, mert az önkormányzat még tavasszal fölmondta azt az 50 évre szóló szerződést, amely szerint az önkormányzat ingyen a DAC 1904 rendelkezésére bocsátja a városi stadiont és évente több mint 400 ezer euróval támogatja a klubot.

Az Antalék által kompromisszumos javaslatnak tartott előterjesztés szerint, az 50 évre szóló szerződéses viszony időtartamát a felek 20 évre csökkentenék, az évi több mint 400 ezres támogatás helyett viszont megelégednének évi 200 ezres dotációval. Ennek fejében azt kérték a polgármestertől, hogy az önkormányzat vonja vissza a vonatkozó szerződés felbontásáról szóló határozatát.

Hájos - akit egyelőre nem sikerült elérnie a Paraméternek - állítólag erre a javaslatra annyit mondott, hogy a javaslatot az önkormányzat illetékes szervei megtárgyalják. Ez azonban vélhetően nem jelenti azt, hogy a szerződésbontásról született határozat elvesztené a hatályát, hiszen az Új Szó-nak adott nyilatkozat szerint a tárgyalás követően az álláspontok nem közeledtek.. Ami nyilván annyit jelent, hogy a DAC 1904 futballklub továbbra sem jogosult a stadion használatára. Vagyis egyelőre nem áll olyan stadion a futballklub rendelkezésére, ahol lejátszhatná hazai mérkőzéseit.

-para-