Vlagyimir Klicsko technikai KO-val védte meg címeit

2012. július 8. - 10:27 | Sport

Az ukrán Vlagyimir Klicsko szombat éjszaka technikai KO-val legyőzte kihívóját, az amerikai Tony Thompsont, ezzel megvédte profi nehézsúlyú világbajnoki címeit a Bernben rendezett ökölvívógálán.

A WBA, WBO, IBF és IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnoka négy éve már összecsapott egyszer az amerikai bokszolóval, s akkor Thompson a 11. menetig bírta, most viszont sokkal korábban véget ért a küzdelem.

A mérkőzésen az első perctől Klicsko dominált, Thompsonnak esélye sem volt, s előbb az ötödik menetben került padlóra, majd a hatodik menetben, egy újabb leütés után a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú küzdelmet.

"Az első pillanattól biztos voltam abban, hogy én nyerek, még úgy is, hogy Thompsont nehéz pontosan megütni - mondta a meccs után a 36 éves öklöző. - Végig éreztem magamban az erőt és a gyorsaságot, ami a sikerhez kell."

A fiatalabbik Klicsko-fivér pályafutása 58 győzelmét szerezte meg, s ezek közül ez volt az 51. sikere, amelynél nem volt szükség a pontozókra. A 36 éves sztárbokszoló a profik között eddig csupán háromszor kapott ki, legutóbb 2004-ben.

A gála magyar szereplője, Szili István szintén győzött. A 29 éves középsúlyú nyolcmenetes találkozón verte egyhangú pontozással a lengyel Daniel Urbanskit, s ezzel 16 meccs után is hibátlan mérleggel áll a profik között.

- mti/para -