DAC-affér – Ultimátum Antaléknak: péntekig húzzanak el a stadionból!

2012. július 9. - 17:11 | Sport

DUNASZERDAHELY  - El kell hagynia a DAC 1904 futballklubnak a dunaszerdahelyi városi stadiont péntekig (július 13.), ellenkező esetben a város önkormányzata a rendőrség segítségét kéri a „kilakotatáshoz“  - tudatta a Paraméterrel egy neve elhallgatását kérő forrás.

Az Antal-Mohsehini-féle DAC 1904 kilakoltatására annak az önkormányzati szakbizottsági ülésnek a döntése értelmében kerül sor, amely hétfőn délután született meg.

Az önkormányzat sportbizottsága ezzel a döntésével egyhangúlag elutasította a DAC 1904 múlt heti ajánlatát, amely szerint a futballklub és az önkormányzat ez év tavaszán utóbbi által kötelezettségszegés miatt felmondott szerződésében az együttműködés időtartamát 50 évről 20 évre csökkentenék, a város évi több mint 400 ezer eurós támogatási kötelezettsége pedig 200 ezer + 150 ezer euróra csökkenne.

A sportbizottság hétfőn elfogadott ellenjavaslata szerint a DAC 1904-nek péntekig el kell hagynia a stadiont. Ezt követően pedig 1 eurós szimbolikus áron megkapja az önkormányzat tulajdonrészét, hogy aztán külön tárgyalások kezdődjenek arról, mennyit lesz köteles fizetni a városnak a futballklub a köztulajdonban levő stadion használatáért.

A döntést a Paraméter információja szerint azonnal postázták a DAC 1904 címére, egyszersmind e-mailben is elküldték a futballklubnak.

Az Antal-Mohseni-féle DAC 1904 futballklub és a dunaszerdahelyi városi önkormányzat jogvitája közben, a dunaszerdahelyi vállalkozó, Világi Oszkár szombaton közölte a Paraméterrel, hogy amint tisztázódik a városi stadion használati joga, ígéretéhez híven egy új élvonalbeli csapatot hoz Dunaszerdahelyre.

-para-