Meggyőzte a Videoton a Slovan edzőjét

2012. július 9. - 11:18 | Sport

Vladimir Weiss, a Slovan Bratislava edzője elismeréssel beszélt csapata leendő Európa Ligás ellenfeléről, a Videotonról, miután megtekintette a magyar csapat Partizan Belgrád elleni edzőmeccsét, pénteken (2-2). A volt szlovák szövetségi kapitány szerint Paulo Sousa csapatán látszik az összeszokottság, és külön kiemelte a minőségi légiósokat, valamint a találkozón kétszer is a kapuba találó Nikolics Nemanját - írja a pepsifoci.hu.

A Partizan és a Videoton pénteken, fordulatos meccsen – 0-2-ről egyenlített a szerb bajnok – játszott 2-2-es döntetlent egymással.

A Szlovéniában lejátszott összecsapást a helyszínen tekintette meg a fehérváriakkal az Európa Liga 2. selejtezőkörében meccselő pozsonyi Slovan mestere, a nem is olyan rég még a szlovák válogatott kispadján ülő sikerkapitány (a 2010-es vébére vezette ki a csapatot a tréner), Vladimír Weiss is.

A Slovan edzője a Novosti nevű szerb lapnak a délszláv állam focijáról is beszélt – kiderült például, hogy nem egy honfitársa, hanem a szerb Milinkovic a kedvenc játékosa csapatában –, de természetesen szót ejtett a Videotonról is, és igen elismerően szólt a Sousa-csapatról a mérkőzést követően.

- Tudom, hogy a Videoton magja már évek óta együtt játszik. Több minőségi külföldi játékosa van a fehérváriaknak, és külön kiemelném Nikolics Nemanját. Nem kétséges, hogy nagyon nehéz feladat előtt áll a Slovan, és hogy tisztelnünk kell a magyar csapatot – mondta Weiss a portálnak.

(pepsifoci.hu)