Mourinho megírta levelét: "Terry nem rasszista!"

2012. július 12. - 16:58 | Sport

A Real Madrid vezetőedzője közleményt adott ki: volt játékosa, John Terry tisztességes sportember, és nem vádolható semmilyen körülmények között sem rasszizmussal - számol be minderről a Marca.

Az angol válogatott és a Chelsea labdarúgója, John Terry a vád szerint még tavaly októberben "inzultálta" a Queens Park Rangers játékosát, Anton Ferdinandot, ezért rasszizmus vádjával került bíróság elé.

Az ügy szerdán a londoni bíróságon folytatódott, ahol többek között felolvasták Jose Mourinho védőbeszédének szánt írását is.

"Soha, amióta Terryt ismerem, nem láttam csekély jeleit sem a rasszizmusnak. Én tudom, hogy a labdarúgó nem rasszista" - írta a Real Madrid edzője, aki jól ismerheti, hiszen 2004-től 2007-ig már dolgozott együtt az angol bekkel.

A portugál mester elmondta azt is, hogy 31 éves "védence" folyamatosan jótékonykodik, és korábban részt vett több rasszizmus elleni kampányban is. A levelet Terry több csapattársa is aláírta, köztük Frank Lampard, Fernando Torres és a világklasszis kapus, Petr Cech.

(pepsifoci.hu)